Val- en brandpreventie met Woongemak is kinderspel

  • Alkmaar
  • 04 december 2019

Een brand in de keuken of een val van de trap. De meeste ongelukken vinden plaats in huis. Vooral ouderen lopen risico. Jaarlijks overlijden in Nederland ruim drieduizend 65-plussers als gevolg van een val. Door de vergrijzing en het feit dat ouderen langer thuis blijven wonen, blijft het aantal groeien. Daarom spannen wij ons samen met partners in om mensen te behoeden voor vallen en branden. Samen ontwikkelden we de website woongemakiskinderspel.nl

Op de website staan praktische instructiefilmpjes en handige tips die een woning veiliger kunnen maken. Ook kan de bezoeker een online woningcheck doen om erachter te komen welke kleine aanpassingen in huis een grote impact kunnen hebben. Denk aan bijvoorbeeld een koolmonoxidemelder ophangen op de juiste hoogte of een sensorlampje bevestigen naast het bed.

Werk met ons samen

Ben je vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie en zoek je de samenwerking met ons om de veiligheid te vergroten? We komen graag met je in contact. Je kunt ons mailen via communicatie@vrnhn.nl. Meer informatie over het project Woongemak is kinderspel is te vinden op de website van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Woongemak is kinderspel is een initiatief van GGD Hollands Noorden, Rode Kruis, brandweer Noord-Holland Noord en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Man bevestigt rookmelder aan het plafond

Delen