Nieuwe directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

  • Alkmaar
  • 04 september 2020

Taneja heeft voorafgaand aan zijn huidige functie bij TNO een carrière bij de politie doorlopen. Hij was enige jaren afdelingshoofd in Heerhugowaard  en vervolgens districtschef in de regio Hollands Midden. Later werd hij  adviseur van de nationale korpschef op het gebied van terrorisme en crisis.

Terugkeer

Zijn nieuwe functie is voor hem een terugkeer naar Noord-Holland. “Ik heb hier tussen 2003 en 2007 gewerkt en woonde in die periode in Alkmaar. Als ik zie wat er op dit moment allemaal speelt op het gebied van veiligheid en crisis gaat mijn hart daar wel sneller van kloppen. Kijk alleen al naar de crisisaanpak van de pandemie.”

“Veiligheidsregio Noord-Holland Noord ken ik als een innovatieve organisatie met ambitie”, vervolgt de toekomstig directeur. “Ik zie ernaar uit de organisatie verder te helpen ontwikkelen.”

Weer compleet

Mededirecteur Martin Smeekes is blij met de aanvulling. “We hebben een zorgvuldige selectieprocedure doorlopen. Ik ben ervan overtuigd dat we met Krishna Taneja de juiste kandidaat hebben gevonden om de directie weer compleet te maken.”

Ook waarnemend voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Jan Nieuwenburg is positief en kijkt uit naar de samenwerking: “Het werkgebied van onze zeventien gemeenten is zeer divers, gericht op samenwerking, en de ontwikkelingsdoelen van de organisatie zijn uitdagend. Met Krishna Taneja hebben we de nieuwe directeur gevonden die met overtuigingskracht, gedegen kennis en ervaring goed aansluit bij die ambities, om de veiligheid in onze regio verder te versterken, samen met de mensen die zich daarvoor dagelijks inspannen.”

Contact

Postadres
Brandweer Noord-Holland Noord
Postbus 416
1800 AK Alkmaar

Telefoonnummer 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren

Delen