Jeugdbrandweer in actie voor Nationale Brandpreventieweken

  • Hoorn
  • 02 november 2019

Op woensdag 30 oktober en zaterdag 2 november heeft de jeugdbrandweer Hoorn samen met collega’s van brandveilig leven een bezoek gebracht aan Scouting Martin Luther King in Hoorn. Daar hebben de jeugdleden van de scouting een actief programma gevolgd in het kader van de Nationale Brandpreventieweken.

Scoutingleden mogen met een jeugdbrandweerlid in de brandweerwagen kijken.

Kinderen van 11 jaar en ouder hebben samen met de jeugdbrandweer verschillende oefeningen gedaan, informatie gekregen over veilig vluchten én deelgenomen aan een Brandveilig Leven escapespel, waarbij hun kennis over brandveiligheid werd getest. Natuurlijk zijn ook alle aanwezige ouders en begeleiders betrokken bij het programma en werd er verteld over het belang van rookmelders en het veilig opladen van elektrische apparaten. De jongste kinderen (t/m 11 jaar) hebben ook nog uitleg gekregen over het noodnummer 112.

Collega’s van brandveilig leven zijn afgelopen weken druk geweest met bezoeken aan jeugdorganisaties en verenigingen in samenwerking met de jeugdbrandweer. Bij elk bezoek zijn de kinderen uitgenodigd om thuis de online game op www.brandweerzoektspeurneuzen.nl te spelen. Kortom: heel veel enthousiaste scouts en inmiddels veel slimme brandweerneuzen!

Delen