Groep 7 op bezoek bij de brandweer: “Dit is leuker dan op school zitten!”

  • Venhuizen
  • 14 oktober 2019

Op maandagochtend 14 oktober 2019 was groep 7 van de Jozefschool in Venhuizen uitgenodigd bij brandweerpost Hem/Venhuizen, om te leren hoe zij veilig om kunnen gaan met elektrische apparaten. In lijn met de jaarlijkse Nationale Brandpreventieweken konden de kinderen spelenderwijs leren hoe zij zelf brand kunnen voorkomen. Bekijk het filmpje om te zien hoe zij deze ochtend hebben ervaren!

Nieuwsgierig en enthousiast

De kinderen kwamen om 9:00 uur met de fiets aan bij de kazerne, nieuwsgierig naar wat ze mochten doen deze ochtend. Ze werden welkom geheten door Michiel Pijl, burgemeester van Drechterland, en postcommandant Peter Jong. Vervolgens kregen de kinderen een leerzame presentatie over de risico’s van elektrische, oplaadbare apparaten en hoe je deze veilig kunt gebruiken. Daarna ging de klas zelf enthousiast aan de slag met een speurtocht door de kazerne. Tot slot konden de kinderen in een demonstratie zien wat er gebeurt als je je mobieltje onveilig oplaadt op je bed. Dat was natuurlijk spectaculair!

Wat de kinderen ervan vonden? Bekijk het filmpje!

Nationale Brandpreventieweken 2019

Deze actie was georganiseerd door onze collega’s van (brand)veilig leven, in het kader van de Nationale Brandpreventieweken in oktober. Dit jaar is het thema veilig omgaan met oplaadbare, elektrische apparaten met accu’s. En de doelgroep? Kinderen van 9 tot 12 jaar, met als doel om hen spelenderwijs te leren hoe zij zelf brand kunnen voorkomen. Lees meer.

Een leerzame dag bij de brandweer

Delen