Grote opkomst bij Brandweer 360 Game op Brandweerevent

  • Nijkerk
  • 04 oktober 2019

Op donderdag 3 oktober vond het jaarlijkse, landelijke Brandweerevent in Nijkerk plaats. Vanuit Veiligheidsregio Noord-Holland Noord organiseerden wij een deelsessie om met zoveel mogelijk brandweercollega’s de Brandweer 360 Game te spelen. We ontvingen positieve reacties.

Grote opkomst bij onze deelsessie over Brandweer 360

Veel collega’s uit Nederland, België en zelfs het Caribisch gebied kwamen onze deelsessie bijwonen om meer te horen over Brandweer 360. Rein Hulst, teamcommandant van team Regio West-Friesland, gaf een presentatie. Hoe zorgen we voor toekomstgerichte brandweerzorg? Brandweer 360 is onze reactie op maatschappelijke trends en ontwikkelingen die we op onze brandweerorganisatie af zien komen, zoals de vergrijzing van onze inwoners en brandweermensen, de trek van platteland naar de stad, nieuwe technologie en individualisering. De tijd draaien we niet terug, we kunnen wel proberen wat wel werkt en leren hoe we beter worden in het voorkomen van brand en ongevallen. Bij Brandweer 360 proberen we wat wel werkt met verschillende experimenten zoals de brandweerassistent, de dubbelprofessional, risicogerichte brandweerzorg en de wijkbrandweer. 

Brandweercollega’s deden actief mee aan de Brandweer 360 Game

De aanwezige brandweercollega’s deden actief mee aan de Brandweer 360 Game. Dit spel draait om een fictief maar reëel gebied met herkenbare dilemma’s waarvoor oplossingen hard nodig zijn. Wat is onze reactie op vergrijzing? Hoe gaan we om met individualisering in de regio? Eerder speelden we de Brandweer 360 Game met onze burgemeesters, postcommandanten en medewerkers van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord met mooie inzichten en resultaten. Een van de reacties was: “Heel mooi spel. Het maakt duidelijk wat de problematiek is.”

Positieve reacties

Ook tijdens deze deelsessie kregen wij positieve reacties van brandweercollega’s. Het bleek dat veel regio’s met dezelfde problematiek te maken hebben en daardoor herkenning zagen. De ‘spelers’ boden frisse ideeën en inzichten, die bij ons voor nieuwe inspiratie hebben gezorgd. Kortom: een succes!

Meer informatie?

Nieuwsgierig geworden over Brandweer 360 en de Game? Wij vertellen er graag meer over. Neem contact op met ons via communicatie@vrnhn.nl of 072 56 786 00.

Deelsessie Brandweer 360

Delen