Drukke jaarwisseling voor Brandweer Noord-Holland Noord

  • Alkmaar
  • 12 januari 2017

Brandweer Noord-Holland Noord (onderdeel van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord) beleefde een drukke jaarwisseling. De brandweer had te maken met tientallen kleine branden, twee middelbranden, een grote brand en één zeer grote brand. Niet alleen de bemanningen van de voertuigen hebben veel werk verzet, ook voor de centralisten van de 112-meldkamer was het topdrukte.

Zeer grote brand in Andijk
In een agrarische loods in Andijk brak rond elf uur gisteravond brand uit. De brand ontwikkelde zich tot een zeer grote brand, de brandweer rukte met veel materieel uit. De rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. Bewoners van een aangrenzend huis verlieten hun woning. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg op nabijgelegen kassen. De brand was rond kwart voor twee vannacht meester, de brandweer heeft de loods gecontroleerd laten uitbranden.

Brand Taqa
Tegen half twaalf gisteravond kwam er een melding binnen van een brand op het terrein van Taqa in de Boekelermeer in Alkmaar. De brandweer schaalde op tot middelbrand, wat betekent dat meerdere voertuigen onderweg gingen. Het bleek te gaan om een smeulbrand in een schakelkast met veel rookontwikkeling. De brand is snel geblust.

Brand in woning Medemblik
Op de zolderverdieping van een woning aan de Achterom in Medemblik, brak tegen één uur vannacht brand uit. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling. De brandweer schaalde op tot grote brand: er werden veel voertuigen gealarmeerd. De brand was even later meester. De schade bleef beperkt tot één woning.

Brand bij woning in Castricum
Rond één uur vannacht rukte de brandweer met meerdere eenheden uit voor een brand aan de Grote Weide in Castricum. Een houten schuurtje stond in de brand tegen een woning, de brand is geblust.

Tientallen kleine branden
De brandweer in Noord-Holland Noord rukte tijdens de jaarwisseling uit voor tientallen kleine branden. Het drukst was het in de periode tussen middernacht en vier uur, met 39 kleine branden.

Delen