Vacature Trainee GHOR (adviseur V)

Externe werving, vacaturenummer: 2018-29
Trainee GHOR (adviseur V)

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio)  en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing.
De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten.
De GHOR geeft op basis van afspraken met de ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc.
Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

De GHOR is de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie van de VNOG. De taakopdracht die de Wet veiligheidsregio’s aan de GHOR geeft, vormt de grondslag voor het karakter van de organisatie. De GHOR is bij uitstek een netwerkorganisatie, die op basis van afspraken met zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling geeft aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. Dit wordt geborgd door de flexibele inrichting van de organisatie: een klein team met goede relaties en sterk accountbeheer. Hierdoor wordt zowel structurele als tijdelijke samenwerking geborgd.
Dat doen wij vanuit meerdere rollen als regisseur, adviseur, stimulator, initiator en facilitator. Bij al deze rollen volgen we de ontwikkelingen die relevant kunnen zijn voor de taken die aan de GHOR zijn opgedragen.

Ben jij een enthousiaste pas-afgestudeerde Hbo’er/WO‘er en wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen de rampenbestrijding en crisisbeheersing? Dan is werken bij de GHOR misschien iets voor jou. Wij zoeken een
 
Trainee GHOR (M/V)
(HR21: Adviseur V)
(28-36 uur per week, standplaats Apeldoorn)
Tijdelijke aanstelling voor maximaal 2 jaar

Het werk
Als trainee heb je uiteenlopende taken en werkzaamheden, ter ondersteuning van het hele GHOR-bureau. Hieronder verstaan wij onder andere deelname aan projecten, het doen van onderzoek, uitwerken van resultaten, schrijven van beleidsplannen en participeren in het GHOR-netwerk. Het accent van deze trainee functie richt zich op het door ontwikkelen van de thema’s burgerparticipatie en zelfredzaamheid. Als trainee krijg je taken ook ad hoc toebedeeld: dit is afhankelijk van wat er op je pad komt en waar op dat moment de behoefte binnen het GHOR-bureau ligt. In eerste instantie word je veel begeleid, maar uiteindelijk zal je steeds zelfstandiger te werk gaan.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een collega die bereid is zich verder te verdiepen in alle aspecten van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Onze nieuwe collega ambieert een breed en afwisselend takenpakket, beschikt over een flexibele instelling en kan omgaan met een dynamische maar soms ook hectische werkomgeving.

Daarnaast beschik je over:
• een afgeronde relevante opleiding op HBO/WO-niveau;
• kennis van de organisaties van multidisciplinaire ketenpartners in de rampenbestrijding en crisisbeheersing;
• organisatorische vaardigheden;
• een geldig rijbewijs B;
• kennis van de processen binnen acute en publieke zorg en de medische
terminologie (is een pre).

Sleutelwoorden passend bij de functie zijn: enthousiast, samenwerkingsgericht, initiatiefrijk, onderzoekend, stressbestendig, klantgericht, plannen en organiseren.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie  in ontwikkeling. Er is geen structureel opleidingsprogramma voor een trainee bij de VNOG, er wordt samen met de trainee bekeken welke trainingen hij/zij kan volgen en hoe er invulling wordt gegeven aan persoonlijke ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid kan de aanstelling met maximaal 1 jaar worden verlengd. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 3.805,00 (schaal 9) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband  (36-urige werkweek). Daarnaast bieden wij een pakket aan goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Suparto Bambang Oetomo, afdelingshoofd GHOR, via 06-53154863. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Diana van Bemmel, Senior HRM Adviseur, via 06-27189107.

Solliciteren
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je t/m 22 april 2018 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van de heer S. Bambang Oetomo. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

De selectiegesprekken vinden plaats op dinsdag 08 mei 2018 en woensdag 09 mei 2018.


- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen