Vacature Medewerker Rechtspositie

Interne/Externe vacature, vacaturenummer: 2019-08
Medewerker Rechtspositie (medewerker Bedrijfsvoering II)

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing.
De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van het 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten.
De GHOR geeft op basis van afspraken met de ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc. Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Voor het team HRM van de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij voor de duur van 1 jaar op zoek naar een

Medewerker Rechtspositie
(HR21: medewerker bedrijfsvoering II)
(28 uur per week, standplaats Europaweg, Apeldoorn)

Het werk
Het toepassen en uitleggen van de arbeidsvoorwaardelijke regelingen van de VNOG en de CAR-UWO staat in deze functie centraal. Jij bent de persoon die per telefoon of mail de vragen van onze collega’s op het gebied van arbeidsvoorwaarden kunt beantwoorden of verder kunt uitzetten binnen het team. Je maakt hierbij een praktische vertaling van de CAR-UWO naar de situatie van de medewerker. Je verwerkt de personele mutaties (nadat je deze hebt getoetst aan de rechtspositie) door het opstellen van brieven, waarna je ervoor zorgt dat de wijzigingen op een juiste manier in het personeelssysteem worden verwerkt. Daarnaast kun je, afhankelijk van je interesses en ontwikkeling worden ingezet op operationele hr-adviestaken. Je past binnen ons team als je proactief bent, verbinding legt met collega’s - zowel binnen als buiten team HRM - en je affiniteit hebt met processen en personeelssystemen (Youforce en Beaufort).

De functie-eisen
Je beschikt over een afgeronde MBO of HBO-opleiding in de richting van HRM en hebt minimaal 2 jaar vergelijkbare werkervaring. Het is een pré als je ervaring hebt met het toepassen van de CAR-UWO. Je hebt kennis van de processen binnen een HRM-team en weet nieuwe informatie en het personeelssysteem je snel eigen te maken. Als collega weet je de balans te vinden tussen samenwerken en zelfstandig werken. Je bent nauwkeurig, communicatief vaardig, doortastend en servicegericht. Ook is het van belang dat je kunt omgaan met tijds- en werkdruk.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie in ontwikkeling. De invulling van deze functie vindt zo snel mogelijk plaats. Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt voor de functie van medewerker rechtspositie (HR21: medewerker bedrijfsvoering II) een salaris geboden van minimaal € 2.040,- (schaal 7) en maximaal € 3.376,- bruto per maand (schaal 8) bij een fulltime dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ineke Hopmans (waarnemend teamleider HRM). Zij is bereikbaar op telefoonnummer 088-3105681.

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot 24 april 2019 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Ineke Hopmans. Deze vacature wordt zowel in- als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 2 mei.

- Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld –

 

Delen