Vacature Jurist (adviseur III)

Externe werving, vacaturenummer 2017-25
Jurist (adviseur III)

Samen werken aan veiligheid
 
De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing. De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten. De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancediensten, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc. Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan. 

Voor het team Bestuur, Strategie en Communicatie (BS&C) van de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Jurist (adviseur III)
(36 uur per week, standplaats Europaweg, Apeldoorn)

Het team
Het team BS&C adviseert en ondersteunt het bestuur en het management van de VNOG op het gebied van beleid, strategie en communicatie. Het team is de verbindende schakel tussen de verschillende afdelingen en verantwoordelijk voor de voorbereiding van de bestuurlijke en ambtelijke besluitvorming. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de juridische advisering en zorgt het voor de externe en interne communicatie.

Het werk

 • Het leveren van een bijdrage aan algemene juridische (beleid)advisering en werkzaamheden op afdelingsniveau zoals het onderhouden van de gemeenschappelijke regeling, organisatiebesluiten, delegatie- en mandaatbesluiten en het verzorgen van officiële bekendmakingen en publicaties;
 • Juridische advisering en ondersteuning van de organisatieonderdelen op diverse gebieden, zowel bestuursrechtelijk als civielrechtelijk;
 • Het adviseren en ondersteunen van de directeur bij het overleg met de bonden en de medezeggenschap;
 • Het gevraagd en ongevraagd adviseren over bestuursrechtelijke en rechtspositionele aangelegenheden;
 • Het adviseren en ondersteunen van de organisatieonderdelen bij bezwaar- en beroepszaken;
 • De behandeling van klachten op  grond van de klachtenregeling;
 • Het behandelen van Wob-verzoeken;
 • Het leveren van een bijdrage aan juridische kwaliteitszorg, onder meer door het ontwikkelen van juridische hulpmiddelen zoals formats, handleidingen en instructies.

De functie-eisen

 • Je hebt een relevante juridische opleiding op WO-niveau afgerond;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring op bestuursrechtelijk en/of civielrechtelijk gebied;
 • Je adviseert in een politiek/bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om een goed gevoel voor de ontwikkelingen in politiek, bestuur, media en samenleving;
 • Je bent flexibel en je kan - als de actualiteit daarom vraagt - snel acteren en adviseren;
 • Onze ideale kandidaat is proactief en heeft een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Je bent integer, accuraat, zelfstandig, resultaatgericht en gericht op samenwerking.
 • De resultaatbeschrijving HR21 van Adviseur III is van toepassing en eventueel op te vragen bij Cor van der Groef, afdeling HRM, c.vandergroef@vnog.nl .

Ons aanbod
Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt voor de functie van Jurist (adviseur III) een salaris geboden van maximaal € 4.740,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden. 

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilma Kleiboer, teamleider BS&C. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 525 32 135.

Sollicitatie

Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 10 maart a.s. per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Wilma Kleiboer. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

-Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Delen