Vacature adviseur risicomanagement & financiën

Externe werving, vacaturenummer: 2019-10

Onze risico’s managen: durf jij het aan?

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing. De VNOG is één van de
25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wij zijn op 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten. Samen werken we met 1.500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

De VNOG kampt met financiële tekorten. Dat gaan we oplossen. Het financiële team, dat er goed op staat binnen de organisatie, speelt daarin een hoofdrol, maar we kunnen het niet alleen. Onder leiding van onze nieuwe directeur doen velen mee, binnen en buiten de VNOG. Jij ook?

Voor de afdeling bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Adviseur risicomanagement & financiën (HR21: Adviseur III)
(32 - 36 uur per week, standplaats Apeldoorn)

Het werk
Ben je een echte financieel professional en durf jij een stevige uitdaging aan? Ben je in staat om risico’s in te schatten, een integraal beeld van onze interne beheersing te vormen en een constructief advies te formuleren?

Je ontwikkelt het systeem van risicomanagement, adviseert hierop het management en de controller. Je stelt de auditkalender samen en je draagt zorg voor de uitvoering ervan. Jij bent in het bijzonder verantwoordelijk voor de organisatie van en de toets op de interne beheersing en de administratie. Je trekt samen op met adviseurs van HRM, inkoop, ICT en control; het gaat om een samenhangende inschatting van risico’s op alle beleidsterreinen.

Als financieel adviseur help je mee met de coördinatie en uitvoering van de planning & control cyclus. Je bent sparringpartner van het management ten aanzien van het te voeren bedrijfseconomisch beleid van één of enkele afdelingen.
Je schuift aan bij resultaatgesprekken met de afdelingen, bereidt deze inhoudelijk voor en voorziet hen van informatie, analyse en advies. Hierbij draag je zorg voor de juiste rapportages en analyses.

Soms ben je op andere locaties werkzaam waardoor je veel gevoel krijgt bij het werk van de professionals en brandweervrijwilligers die werken aan de veiligheid in onze regio.

De functie-eisen
Jij hebt minimaal een afgeronde Bachelor Accountancy/Finance & Control of aanverwante opleiding met een substantiële financiële component. Je hebt affiniteit met en interesse in werken met openbare c.q. gemeentefinanciën (kennis van het BBV is een pre).

Je presenteert je gemakkelijk en beschikt over een vlotte pen. Je presteert onder druk en haalt je deadlines. Je bent bijvoorbeeld gewend om snel heldere notities en voorstellen op te stellen voor management en bestuur. Bovendien zorg je dat je voorstellen uitgevoerd worden! Jij weet van aanpakken en bent daarnaast een teamplayer. Je vindt het leuk om verbinding te maken met de collega’s van de brandweer en andere teams.

Wat we bieden
Wij bieden een leuke en uitdagende financiële functie in een organisatie in beweging. De sfeer binnen de VNOG en het team middelen is prima.
Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De functie is ingeschaald in niveau 11. Wij bieden een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Ben of (ken) jij deze collega en zie je voor jezelf een rol weggelegd bij de veiligheidsregio? Solliciteer dan vandaag nog naar de functie van Adviseur financiën & risicomanagement of voel je vrij de vacature te delen.

Informatie en solliciteren 
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Matthijs Rademaker (teamleider Middelen). Ik waardeer het als je belt op nummer 06-25718916. Als ik de telefoon niet oppak, bel dan met Peter Seinen, afdelingshoofd Bedrijfsvoering 06-20793739.

Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 24 mei 2019 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Matthijs Rademaker. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 3 tot 7 juni 2019

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Delen