Vacature Adviseur informatievoorziening

Interne/externe werving, vacaturenummer 2019-15

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.                                                                                       

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing.
De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten.
De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen.
In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc.
Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Het team Informatie maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering en is verantwoordelijk voor taakuitvoering op het gebied van ICT beheer, Informatiemanagement, Operationele informatievoorziening en Documentaire informatievoorziening. Door vertrek van de huidige functionaris zijn wij op zoek naar een

Adviseur informatievoorziening (HR21: adviseur III)
(36 uur per week, standplaats Europaweg, Apeldoorn) 

Het werk
De adviseur informatievoorziening heeft een belangrijke rol in het definiëren van de informatiebehoefte samen met de verschillende afdelingen en ketenpartners. Je bent in staat om de waarde van de processen aan de business kant goed in te schatten en te vertalen naar ICT mogelijkheden. Je overziet het totale takenpakket van het team Informatie en bent de schakel in de serviceverlening richting de organisatie (demand & supply). Dit doe je door de processen, informatiestromen en ondersteunende systemen binnen de organisatie te analyseren en verbeteringsvoorstellen te initiëren. Je voert daarnaast de regie op de inrichting en aanpassing van de ondersteunende systemen en in voorkomende gevallen leid je deze projecten. Je draagt daarnaast zorg voor een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening. Ook ga je aan de slag met het opbouwen en beheren van de informatie-architectuur als basis voor je advies. Daarbij is de Veiligheidsregio Referentiearchitectuur (VERA) je belangrijkste kader.

De functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een adviseur die vooral contact maakt op tactisch niveau maar ook strategische discussies herkent. Je adviesvaardigheden en communicatie (technieken) zijn daarom aantoonbaar in orde. De resultaatgebieden van de functie omvatten advies, beleidsontwikkeling, procesbewaking & regie en relatiebeheer gericht op informatievoorziening. De competenties die gevraagd worden voor de functie zijn; analytisch vermogen, visie, inlevingsvermogen, overtuigingskracht en initiatief.

  • Je hebt een afgeronde (post)HBO/WO opleiding op het gebied van informatiemanagement/ICT
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement
  • Je hebt kennis en ervaring met het werken onder architectuur (bij voorkeur VERA)
  • Je hebt al werkervaring binnen het vakgebied informatievoorziening en bij voorkeur binnen het publieke domein
  • Het is een pre als je ervaring hebt met het opzetten en inrichten van managementinformatiesystemen, evenals kennis van datawarehousingconcepten en/of GIS                        

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie in ontwikkeling Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Er is een mogelijkheid om de invulling van de vacature te combineren met een eventueel beschikbare piketfunctie.

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt voor de functie van adviseur informatievoorziening een salaris geboden van maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mike Mulder (teamleider Informatie, telefoonnummer 088-3106822) of Sandra McEwan (informatiemanager, telefoonnummer 088-3105727).

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 9 mei 2019 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Mike Mulder. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert. Deze vacature wordt zowel in- als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

De sollicitatiegesprekken staan gepland in de week van 20 mei 2019. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Delen