Teamleider Brandveiligheid West

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises en herstel na een ontwrichte situatie. Binnen de VNOG werken 22 gemeenten samen. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de afdeling Risico- en Crisisbeheersing en wordt ondersteund door de afdeling Bedrijfsvoering. Bij de afdeling Risico- en Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om gemeenten, Defensie, Rijkswaterstaat en Waterschappen. Samen met partners werken zij aan een risicobewuste en (brand)veilige leefomgeving. Crisisbeheersing richt zich onder meer op de voorbereiding en coördinatie van multidisciplinaire processen en de informatiepositie van de Veiligheidsregio.

Voor het team Brandveiligheid West van de afdeling Risico- en Crisisbeheersing zijn wij op zoek naar een

Teamleider Brandveiligheid West (Tactisch leidinggevende II)
(36 uur per week, standplaats Harderwijk)

Het werk
Als teamleider geef je sturing aan de benodigde veranderingen binnen de afdeling, ben je procesgericht en sta je voor de vakmensen binnen je team. Je wordt ingezet als project- of programmaleider voor specifieke vraagstukken binnen de afdeling en de rest van de organisatie. Je stelt kaders en draagt deze helder en duidelijk uit. Een belangrijke taak van het team is het adviseren van inwoners, bedrijven, instellingen, gemeenten en omgevingsdiensten over de brandveiligheid van gebouwen en evenementen, net als het houden van toezicht. Risicogerichtheid en informatiesturing zijn daarin centrale thema’s. Het team is in doorontwikkeling, dit vraagt zowel om coaching als nadere inrichting van het team. Je bent gesprekspartner voor het management en bestuur van onze gemeenten en omgevingsdiensten.  

De functie-eisen 
Alle leidinggevenden van de VNOG moeten de kwaliteiten bezitten om ervoor te zorgen dat de medewerkers optimaal presteren en de kwaliteit leveren om de organisatiedoelen te bereiken. Dit betekent dat je je medewerkers kent, oprecht interesse hebt in dat wat hen drijft en oog hebt voor het talent van de medewerkers. Je kent de inhoud, stuurt op het proces en geeft leiding aan het team. Je geeft richting en ruimte zodat jouw medewerkers verantwoordelijkheid nemen en maximaal presteren. Ook daag je medewerkers uit om de lat steeds hoger te leggen. Je werkt adequaat, efficiënt en met humor samen met andere leidinggevenden binnen de organisatie.  

Voor deze functie verwachten wij dat je beschikt een relevant hbo-diploma. Je hebt aantoonbaar ervaring met leiding geven, bij voorkeur binnen een omgeving met een hoge bestuurlijke en politieke druk en een organisatie in ontwikkeling. Omdat integraal werken cruciaal is in de functie van teamleider, heb je ervaring met verschillende soorten (of onderdelen van) organisaties waar je lijnsturing hebt gegeven.

Je hebt een visie op het gebied van Risicobeheersing en je bent in staat om deze te vertalen voor een organisatie in transitie naar onze rol binnen de nieuwe omgevingswet. Je bent een verbindende persoonlijkheid en je kunt met een overstijgende blik analyseren en handelen, maar je kunt ook dichtbij het team en de uitvoering staan. 

De veiligheidsregio en brandweer zijn operationele organisaties. We verwachten van onze nieuwe teamleider de bereidheid om een operationele rol te vervullen binnen één van de piketten.

Ons aanbod
Ons aanbod voor externe kandidaten betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Bij gebleken geschiktheid en na afronding van de Expeditie, is de intentie om je aanstelling om te zetten in een vast dienstverband (naar verwachting medio 2022). Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 3.561,- (aanloopschaal 11) en maximaal
€ 5.872,- (schaal 12) bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek). Daarnaast ontvang je goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.  

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeroen Wesselink (Afdelingshoofd Risico- en Crisisbeheersing). Hij is bereikbaar op telefoonnummer
088-3105966.

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 16 mei 2021 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Jeroen Wesselink. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.
Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

De sollicitatiegesprekken staan vooralsnog gepland op 2 juni 2021.

 

Harderwijk
Maltezerlaan 1
3842 AZ Harderwijk
088-310 4510

Delen