Tactisch adviseur Inkoop (HR21: medewerker beleidsuitvoering I)

Interne / externe werving, vacaturenummer: 2018-42
Tactisch Adviseur Inkoop (Medewerker beleidsuitvoering I)

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing.
De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten.
De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc. Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Het team Middelen adviseert en ondersteunt het bestuur, de directie en het management onder meer op het gebied van Financiën, Inkoop, Verzekeringen en Administratieve & Secretariële werkzaamheden.

Binnen het team Middelen is een vacature ontstaan voor de functie van 

Tactisch adviseur Inkoop

(Medewerker beleidsuitvoering I, 1,0 fte, standplaats Apeldoorn)

(28-36 uur )

Het werk
Als tactisch adviseur Inkoop ben je onderdeel van een team dat bestaat uit een strategisch adviseur, drie tactisch adviseurs, een medewerker inkoop en een contractenbeheerder. In deze functie geef je advies op het gebied van inkoopbeleid en -visie en geef je inhoudelijk ondersteuning bij de uitvoering daarvan. Deze taken voer je gezamenlijk uit zonder individuele verantwoordelijkheden teniet te doen. 

- Je adviseert over (beleids-) aspecten op het gebied van inkoop en contractmanagement;
- Je toetst en beoordeelt aanvragen en verzoeken aan de hand van beleid, wet- en regelgeving. 
  Je voert procedures, richtlijnen en regelgeving uit op het gebied van inkoop. Je stelt adviezen en 
  rapportages op;
- Je begeleidt en toetst in de uitvoering van (complexe) Europese en meervoudige aanbestedings-
  trajecten. Je bewaakt de processen en procedures en toetst documenten, inschrijvingen en beoordelingen.
  Je verzorgt het inkoop technische deel binnen deze projecten, waaronder ook het vastleggen en 
  archiveren van alle onderdelen;
- Je bewaakt de gestelde kaders m.b.t. het inkoopbeleid en rapporteert/adviseert bij afwijking daarvan;
- Je verricht overige werkzaamheden op het gebied van inkoop en contractbeheer. 

De functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een tactisch adviseur met ervaring in de uitvoering van (complexe) Europese aanbestedingen en met het werken in projectteams. Een adviseur die open en transparant handelt op basis van gelijkwaardigheid, met inachtneming van de (in)formele hiërarchie.

Van onze adviseurs verwachten wij een goede communicatieve vaardigheid op alle niveaus binnen de organisatie en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Met jou “hands-on” mentaliteit weet je van aanpakken. Je blijft niet op je stoel zitten, maar je zoekt je collega’s en het werk actief op.

Voor deze functie beschik je over een HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een afgeronde relevante opleiding op het gebied van inkoop. Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met verschillende verwervingsmethodieken.

Kandidaten met ervaring met aanbestedingen op het brede vakgebied van de brandweer, of affiniteit daarmee, hebben een pré. Bij voorkeur ben je handig met Excel.

Interne / Externe kandidaten
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Tot de interne kandidaten behoren:
- Alle medewerkers (zowel beroeps als vrijwillig) aangesteld bij de VNOG;
- Medewerkers die op basis van een uitzend- of payroll-overeenkomst werkzaam zijn bij de VNOG;
- Medewerkers die bij de VNOG gedetacheerd zijn vanuit een ambtelijke aanstelling.

Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie in ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.121,- (schaal 10) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met André Renkens, strategisch adviseur Inkoop, bij voorkeur per e-mail via a.renkens@vnog.nl of via 06-23642997 of met Matthijs Rademaker, teamleider Middelen, m.rademaker@vnog.nl, 06-25718916. 

Solliciteren
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot 06 juli 2018 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van de heer M. Rademaker. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 11 en 12 juli 2018.

                           - Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

 

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000
Wij gebruiken cookies