Senior beleidsmedewerker BS&C (adviseur III)

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio)  en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing.
De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten.
De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen.
In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc.
Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Het team Bestuur, Strategie & Communicatie (BS&C) organiseert, bereidt voor en begeleidt de ambtelijke en bestuurlijke overleggen, ondersteunt de afdelingshoofden bij de voorbereiding van de (bestuurlijke) voorstellen en adviseert over juridische zaken. Daarnaast verzorgt het team de interne en externe communicatie en het perspiket.
Het team BS&C maakt onderdeel uit van de ondersteunende afdeling Bedrijfsvoering.

Voor het team BS&C zijn wij voor de duur van 9 maanden op zoek naar een

Senior beleidsmedewerker BS&C (Adviseur III)

 (18 uur per week, standplaats Apeldoorn)

Het werk
In het kader van de agenda voor versterking van de VNOG moeten verschillende activiteiten worden ondernomen en een groot aantal documenten worden opgeleverd. Om deze stappen te begeleiden, te bewaken en de begeleidende (financiële) bestuursvoorstellen te kunnen schrijven, zoeken wij een ervaren beleidsmedewerker. Daarnaast heeft het bestuur van de VNOG verschillende bestuursopdrachten opgesteld. De begeleiding en uitvoering van deze bestuursopdrachten maken onderdeel uit van de werkzaamheden.

De functie-eisen
Als senior beleidsmedewerker ben je in staat bestuursvoorstellen te schrijven en processen te monitoren en te begeleiden. Daarbij is het van belang dat je beschikt over organisatorische vaardigheden, analytisch vermogen en een politiek bestuurlijke antenne. Daarnaast ben je proactief en heb je overtuigingskracht. Je beschikt over een afgeronde opleiding op post HBO/WO niveau, bij voorkeur Bestuurskunde. Ook heb je kennis op het gebied van openbaar bestuur, account- en projectmanagement, overheidsfinanciën en beleidsvoering. Uiteraard beschik je over goede vaardigheden op het gebied van advies en communicatie.

Wij zoeken iemand die snel, kritisch en nauwkeurig kan werken.

Sleutelwoorden passend bij de functie zijn: samenwerkingsgericht, proactief, onderhandelen, stressbestendig, klantgericht, plannen, analytisch denkvermogen, helikopterview, organiseren en borgen.

Interne kandidaten
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Tot de interne kandidaten behoren:

  • Alle medewerkers (zowel beroeps als vrijwillig) aangesteld bij de VNOG;
  • Medewerkers die op basis van een uitzend- of payrollovereenkomst werkzaam zijn bij de VNOG;
  • Medewerkers die bij de VNOG gedetacheerd zijn vanuit een ambtelijke aanstelling.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie  in ontwikkeling. Voor de vrijwillige medewerkers en de externe kandidaten vindt aanstelling bij de VNOG plaats door middel van een payroll-constructie of indien mogelijk detachering. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.859,00
(schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek) en een pakket aan goede secundaire flexibele arbeidsvoorwaarden.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilma Kleiboer, teamleider BS&C, via 06-52532135. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Diana van Bemmel, senior HRM adviseur, via 06-27189107.

Solliciteren
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 20 januari 2019 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Wilma Kleiboer, teamleider BS&C. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

 

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Delen