Interne/Externe werving, vacaturenummer: 2019-18 (2)
Medewerker salarisadministratie (Medewerker bedrijfsvoering II)

Samen werken aan veiligheid                 

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), Risicobeheersing en de afdeling Crisisbeheersing. In Nederland zijn 25 regionale Veiligheidsregio’s. In onze regio Noord- en Oost-Gelderland zijn we binnen 22 gemeenten op 56 brandweerposten actief. Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan het voorkomen, voorbereiden, bestrijden en afhandelen van branden, crisis, rampen en calamiteiten.

Voor het team HRM van de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een:

Medewerker salarisadministratie
HR21: medewerker Bedrijfsvoering II
(20-26 uur per week, standplaats Europaweg, Apeldoorn)

Het team HRM maakt deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. De medewerkers van het team HRM zetten zich in voor optimaal ingerichte HR werkprocessen en een organisatie met duurzaam inzetbare medewerkers. Wij leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van medewerkers door te investeren op de kwaliteiten, competenties en talenten van mensen. HRM is als team verantwoordelijk voor het beleid en beheer van rechtspositie, salarissen, personele gegevens, Arbo en management informatie.

Het werk
Als medewerker salarisadministratie verwerk en controleer je alle salarismutaties en geautomatiseerde gegevensstromen en verzorg je maandelijks samen met je collega’s de salaris berekeningen en -verwerking. Je adviseert en ondersteunt de HR adviseurs en leidinggevenden vanuit jouw deskundigheid bijvoorbeeld rondom vraagstukken over de salarisstrook, reiskosten, FLO, werkgeversverklaringen en bruto-netto berekeningen. Ook word je ingezet voor het ondersteunen bij regelingen en adviseren over de uitvoering hiervan. Je hebt taken ten behoeve van het verzorgen van kwartaal rapportages en overzichten. Ook de interne controle behoort tot jouw werkzaamheden.

De functie-eisen
Je hebt een afgeronde relevante Mbo-opleiding en bent zeker in het bezit van PDL. Je hebt aantoonbare werkervaring en hebt kennis van relevante ontwikkelingen op je vakgebied. Het is een pré als je bekend bent of ervaring hebt met de taakvelden en processen van een Veiligheidsregio. Je hebt kennis en vaardigheden ten aanzien van Beaufort en Youforce.

Onze ideale kandidaat is een teamplayer en communiceert moeiteloos met diverse afdelingen binnen de organisatie. Je bent in staat de vragen van gebruikers te analyseren en hiervoor adequate oplossingen aan te dragen. Wij vinden het belangrijk dat je integer, verantwoordelijk, analytisch, nauwkeurig en kwaliteitsgericht bent.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie. De duur van de aanstelling is in eerste instantie één jaar. Bij goed functioneren kan de aanstelling worden omgezet in een vast dienstverband.

Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingeschaald in aanloopschaal 7 of de functionele schaal 8 (peildatum juli 2019) met een maximum salaris van € 3.376,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ineke Hopmans (teamleider HRM a.i.). Zij is bereikbaar op telefoonnummer 088-3105681.

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 2 september 2019 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Ineke Hopmans (Teamleider HRM a.i.). Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

Deze vacature wordt zowel in- als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 9 september 2019.

- Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

 

Delen