Vacature: Jurist

Interne/externe werving, vacaturenummer: 2020-27
Jurist (HR21: Adviseur III)

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst. De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing.
De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten. De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc.
Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een 
Jurist (HR21: Adviseur III)
 (24 uur per week, standplaats Apeldoorn)

Het werk

 • Je levert een bijdrage aan algemene juridische (beleid)advisering en werkzaamheden op afdelingsniveau zoals het onderhouden van de gemeenschappelijke regeling, organisatiebesluiten, delegatie- en mandaatbesluiten en het verzorgen van officiële bekendmakingen en publicaties.
 • Je biedt juridisch advies, verricht juridische werkzaamheden en ondersteunt juridische processen door te structureren en het bieden van procesbewaking. De juridische werkzaamheden richten zich op organisatorische bestuurs- en arbeidsrechtelijke juridische vraagstukken binnen de VNOG organisatie.
 • Je behandelt diverse soorten geschillen en ondersteunt bij en behandelt in voorkomende gevallen WOB-verzoeken en klachten.
 • Je zorgt mede voor de juridische control en het bewaken van de naleving van relevante wet- en regelgeving in de organisatie.
 • Je adviseert en ondersteunt de directeur bij het overleg met de vakbonden en de medezeggenschap.

De functie-eisen

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau met een afgeronde rechten studie, pré is een specialisatie richting bestuursrecht.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring op bestuursrechtelijk en/of arbeidsrechtelijk gebied.
 • Je adviseert in een politiek/bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om een goed gevoel voor de ontwikkelingen in politiek, bestuur, media en samenleving.
 • Je bent flexibel en je kan - als de actualiteit daarom vraagt - snel acteren en adviseren.
 • Onze ideale kandidaat is proactief en heeft een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Je bent integer, accuraat, zelfstandig, resultaatgericht en gericht op samenwerking.

Interne kandidaten
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur. Tot de interne kandidaten behoren:

 • Alle medewerkers (zowel beroeps als vrijwillig) aangesteld bij de VNOG.
 • Medewerkers die op basis van een uitzend- of payrollovereenkomst werkzaam zijn bij de VNOG.
 • Medewerkers die bij de VNOG gedetacheerd zijn vanuit een ambtelijke aanstelling.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie in ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt voor de functie van Jurist een salaris geboden van maximaal € 5.169,-- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Arne Poirot (Afdelingshoofd Bedrijfsvoering). Hij is bereikbaar op het mobiele nummer 06-50608003.

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot 2 november 2020 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert. De sollicitatiegesprekken staan gepland op
12 november 2020. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen