Business controller

De VNOG zoekt een kritische en onafhankelijke businesscontroller

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en de ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing. De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten. De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etcetera.
Samen werken we met 1400 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

Business controller (HR21: Adviseur I)
(32 tot 36 uur per week, standplaats Apeldoorn)

Het werk
Door het afnemen van audits en het ondersteunen van externe visitaties kijk je met een kritische blik naar onze bedrijfsprocessen en de P&C-cyclus (met raakvlakken op het gebied van financiën, HRM, inkoop en juridische zaken). Je toetst en evalueert de naleving van kaders, richtlijnen en regelgeving. Je interpreteert en analyseert stuurinformatie met het oog op besluitvorming, verantwoording of evaluatie. Het signaleren van afwijkingen en risico’s staan hierin centraal. Indien uit je onderzoek blijkt dat de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van de bedrijfsactiviteiten anders kan, zet je de bevindingen om in nieuwe beleids- en beheersinstrumenten. Je brengt hierover onafhankelijk advies uit aan het bestuur en het management. Indien noodzakelijk weet je ook op te schalen naar een hoger niveau. Om volledig op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen binnen de organisatie maak je als adviseur onderdeel uit van het managementteam.

Je werkzaamheden als business controller voer je niet alleen uit. Periodiek voer je budgetgesprekken met de afdelingshoofden en de directeur, waarbij je er voor zorgt dat de afdelingshoofden zich verantwoordelijk blijven voelen voor het aan hen toegekende budget. Vanuit de VNOG ben je de contactpersoon voor de controlerend accountant.

De functie-eisen
Wij verwachten dat je voor deze functie beschikt over een academisch werk –en denkniveau. Verder heb je een relevante opleiding afgerond, zoals bedrijfseconomie, bestuurskunde of bedrijfskunde met een financieel component. Je hebt werkervaring opgedaan als business controller binnen een organisatie die onderhevig is aan een politiek en bestuurlijk krachtenveld. Als persoon ben je collegiaal, iemand die de samenwerking opzoekt maar tegelijkertijd ook zakelijk kan zijn en met scherpte en durf als tegenkracht kan functioneren.

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende business controllersfunctie in een organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan de fysieke veiligheid in een groot gebied van Harderwijk tot Winterswijk met bijna 900.000 inwoners.

Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt voor de functie van Adviseur I een salaris geboden van maximaal € 5.984,- bruto per maand (schaal 13) bij een fulltime dienstverband. Afhankelijk van je ervaring kunnen wij je inschalen in aanloopschaal 12.

Daarnaast bieden wij een pakket met secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget van 17,45%.

Werving intern en extern
Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je tot en met 16 augustus 2019 en vervolgens vanaf 2 september 2019 contact opnemen met Peter Seinen (afdelingshoofd Bedrijfsvoering a.i.). Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-20793739.

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 22 september 2019 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Diemer Kransen. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 2 oktober 2019. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

 

Delen