Bestuursadviseur

Externe werving, vacaturenummer: 2020-21 (2)
Bestuursadviseur (HR21: Adviseur I)

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft één missie: de VNOG is dé organisatie in de regio voor samenwerking aan veiligheid. Het is een operationele organisatie, die bij een crisissituatie of ramp nu en in de toekomst garant staat voor professionele hulpverlening aan de inwoners en bezoekers van de regio, van Harderwijk tot Winterswijk. Naast (brand)bestrijding ligt een stevige nadruk op preventie. Instellingen, bedrijven, inwoners en bezoekers van de regio worden gestimuleerd tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten. De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc. Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

In verband met het vertrek van de huidige medewerker, zijn wij op zoek naar een

Bestuursadviseur
(HR21: Adviseur I, 1,0 fte, 36 uur per week)
Standplaats Apeldoorn


Het werk

Als bestuursadviseur val je rechtstreeks onder de directeur. In deze functie ben je sparringpartner voor de directeur, afdelingshoofden en de bestuurders van de 
22 gemeenten en adviseer je hen bij het ontwikkelen en uitvoeren van de bestuurlijke agenda. Jij bent onder meer verantwoordelijk voor de regie van de besluitvorming vanuit de vergaderingen van het Dagelijks en Algemeen Bestuur. Je organiseert het proces en bewaakt de integraliteit en kwaliteit van de voorstellen. Daarnaast bewaak je de zorgvuldigheid in de bestuurlijke besluitvorming. Naast de zichtbare taken heb je een belangrijke rol in de coulissen. Je vervult een onzichtbare rol in het samenspel tussen bestuurders, gemeenten en directeur. De bestuursadviseur zorgt er voor dat dit soepel en volgens de regels verloopt, zodat bestuurders optimaal hun rol kunnen vervullen. 

Als bestuursadviseur heb je een onafhankelijke positie en treed je op als regisseur en strategisch adviseur bij de behandeling van politiek-bestuurlijke adviezen en voorstellen aan het bestuur. Hiervoor werk je nauw en intensief samen met de directeur en de managementsecretaris. Daarbij zorg je voor de verbinding richting het bestuur. Vanuit een kritische houding geef je zowel gevraagd als ongevraagd advies.

De functie-eisen

Wij zoeken een gedreven professional die goed weet om te gaan met de dynamiek tussen bestuur en organisatie. Je beschikt over een afgeronde academische opleiding, zoals bestuurskunde of politicologie, en hebt ruime ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke context.

Je maakt het verschil door jouw:

  • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit gekoppeld aan sterke adviesvaardigheden op het niveau van bestuur en management.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, spreekt zowel de taal van de bestuurder als die van de organisatie en weet verbindingen te leggen.
  • Uitstekende schriftelijke vaardigheden en kennis van bestuurlijke besluitvormingsprocessen.
  • Vertrouwenwekkende persoonlijkheid zowel in één-op-één advisering als in groepsverband. Je bent in staat om een weloverwogen oordeel te vormen, neemt initiatief, gaat doortastend te werk en weet in je advisering vertrouwen op te wekken.
  • Assertiviteit waarbij je durft aan te spreken.
  • Organisatietalent en pro-activiteit.
  • Eigenzinnigheid, durf en lef.

Ons aanbod

Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie in ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 6.302,-- bruto per maand (schaal 13) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae kun je tot uiterlijk 4 september 2020 per
e-mail sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Diemer Kransen, Algemeen directeur/Regionaal commandant.
Voor inhoudelijke vragen of vragen over het verloop van de procedure, kun je contact opnemen met Diana van Bemmel, sr. Adviseur HRM, d.vanbemmel@vnog.nl of telefoonnummer 06-27189107.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 16 september 2020.

 - Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen