Allround Communicatieadviseur (Adviseur IV)

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst. De ambitie van de VNOG is om een regio te zijn waar mensen veilig kunnen wonen, werken en recreëren. De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de afdelingen Risicobeheersing, Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering.
De VNOG is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wij zijn actief in 22 gemeenten op 56 brandweerposten. Samen werken we met 1.500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan brandweerzorg; de preventie en voorbereiding op rampen en calamiteiten en de bestrijding daarvan.

Voor de afdeling Bedrijfsvoering, team Bestuur, Strategie en Communicatie, zijn wij op zoek naar een

Allround Communicatieadviseur (Adviseur IV)
(32 uur per week, standplaats Apeldoorn) 

Het werk
Heb jij affiniteit met veiligheid? Ben jij een ervaren Communicatieadviseur die breed inzetbaar is en snel kan schakelen tussen verschillende onderwerpen? Weet jij je communicatieadvies om te zetten in actie? Voel jij je thuis in een organisatie die in beweging is? Denk je graag mee over de ontwikkeling van communicatie in de organisatie? Dan zijn we op zoek naar jou!

De VNOG is volop in ontwikkeling. Recent is een visie op communicatie binnen de VNOG vastgesteld. Hiermee is het startsein gegeven voor doorontwikkeling van communicatie in de organisatie. Als Communicatieadviseur adviseer je op allerlei onderwerpen die spelen binnen de Veiligheidsregio. Denk daarbij aan onderwerpen die brandweer gerelateerd zijn, die te maken hebben met (het voorkomen van) crises, maar ook grote projecten of bedrijfsvoering vraagstukken die intern spelen. Je adviseert projectleiders en leidinggevenden met communicatie op alle niveaus. Hierbij breng je communicatie-expertise in en leg je verbanden: je zorgt voor continuïteit, consistentie en betrouwbaarheid in alle uitingen. Je bent op de hoogte van wat er speelt in de maatschappelijke en bestuurlijke context waarin de Veiligheidsregio opereert.

Herken jij jezelf?
Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden: je bent een deskundige gesprekspartner voor onze collega’s, je komt gevraagd en ongevraagd met advies en met creatieve communicatie-oplossingen;

  • Je staat stevig in je schoenen, ook als er weerstand is. Je bent inventief en kunt zelf knopen doorhakken, maar je weet ook wanneer je zaken moet afstemmen;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, en hebt een goede kennis van online en social media;
  • Je bent allround, proactief, een aanpakker en politiek-bestuurlijk sensitief;
  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding communicatie of journalistiek met minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een complex (bestuurlijke) context;
  • Je hebt affiniteit met het werk van hulpdiensten. Je raakt niet snel van slag bij een crisis, ook niet als je dag er daardoor ineens anders uitziet;
  • Je hebt ervaring met woordvoering en wilt piketdiensten draaien (24/7 bereikbaar);
  • Je hebt een rijbewijs en wilt op verschillende locaties in de regio werken.

Procedure
Deze vacature wordt tegelijk in-en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.

Tot de interne kandidaten behoren:

  • Alle medewerkers (zowel beroeps als vrijwillig) aangesteld bij de VNOG;
  • Medewerkers die op basis van een uitzend- of payrollovereenkomst werkzaam zijn bij de VNOG;
  • Medewerkers die bij de VNOG gedetacheerd zijn vanuit een ambtelijke aanstelling.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie in ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt voor deze functie een salaris geboden van maximaal € 4.406,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Henriette Hoogerheiden (Teamleider Bestuur, Strategie & Communicatie) op 06-15900644 of met Arne Poirot (Afdelingshoofd Bedrijfsvoering) op 06-50608003.

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 8 maart 2020 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Arne Poirot. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 16 maart 2020.


- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen