Afdelingshoofd Incidentbestrijding/plv. Regionaal commandant

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) is dé organisatie in de regio voor samenwerking aan veiligheid. Het is een operationele organisatie, die bij een crisissituatie of ramp nu en in de toekomst garant staat voor professionele hulpverlening aan de inwoners en bezoekers van de regio, van Harderwijk tot Winterswijk. Naast (brand)bestrijding ligt een stevige nadruk op preventie. Instellingen, bedrijven, inwoners en bezoekers van de regio worden gestimuleerd tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten. De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen. In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc.

Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Voor onze afdeling Incidentbestrijding zijn wij op zoek naar een  

Afdelingshoofd Incidentbestrijding/plv. Regionaal commandant
(HR21: Strategisch manager II)
(1,0 fte, 36 uur per week, standplaats Apeldoorn)

Het werk
Conform onze toekomstvisie streeft de VNOG naar een compacte en slagvaardige brandweerorganisatie, verdeeld over vier gebieden, gericht op de veel voorkomende risico’s, met passend materieel met bijbehorend goed opgeleide en getrainde medewerkers. Samen met de leden van het MT ben je verantwoordelijk voor een duidelijke en eenduidige aansturing en de verdere ontwikkeling van de organisatie. We vinden het belangrijk dat alle leidinggevenden in de VNOG er voor zorgen  dat de juiste medewerker op de juiste plek zit, gemotiveerd is en blijft, gedreven en betrokken zijn of haar belangrijke werk doet en  zich blijft ontwikkelen en ontplooien.

Als Afdelingshoofd Incidentbestrijding ben je  leidinggevende op strategisch niveau en eindverantwoordelijk voor het eigen organisatieonderdeel Incidentbestrijding. Je bent het boegbeeld van de brandweerorganisatie en vervult hiermee een belangrijke voorbeeldfunctie en een verbindende rol binnen en namens de brandweer van de VNOG. In je afdeling werk je samen met je Teamleiders en  Officieren Incidentbestrijding, Postcommandanten en 1500 medewerkers.

Je vertegenwoordigt de organisatie richting het Bestuur, de Gemeenteraden, samenwerkingspartners en de inwoners van de regio. Ook ben je mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en innovatie van de lange termijn visieontwikkeling en het behalen van de strategische doelen van de organisatie.

De functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een afdelingshoofd die in staat is om, samen met de andere Afdelingshoofden en de Directeur/Regionaal commandant, op inspirerende wijze richting te geven aan de ontwikkeling van de VNOG. Je zorgt samen met je collega Afdelingshoofden voor afstemming van en eenduidigheid in de samenwerking met alle 22 gemeenten. Je herkent je in de kernwaarden van de VNOG. Dat betekent dat je in staat bent om open en transparant te anticiperen op de ontwikkelingen in de maatschappij en dit, samen met je collega’s/medewerkers,  te vertalen naar  de brandweerorganisatie. Je bent een betrokken leidinggevende, je weet wat er voor nodig is om als de situatie daar om vraagt als professioneel brandweerman/vrouw daadkrachtig te kunnen optreden. Je bent in staat om snel te schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en staat voor, tussen en naast je medewerkers.

Onze organisatie is volop in ontwikkeling In dit proces vervul je een belangrijke rol. Je bent een stevige persoonlijkheid en je kunt goed analyseren, maar weet ook van aanpakken en staat als het nodig is dichtbij de teams en de uitvoering. Daarmee ben je het boegbeeld voor de brandweerorganisatie in woord, daad en beeld. Voor deze functie is het van belang dat je ook in de avonduren beschikbaar/bereikbaar bent.

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Verder beschik je over een relevante opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfskunde en/of bestuurskunde. Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring in een omgeving met een hoge bestuurlijke en politieke druk. Leidinggevende ervaring in een organisatie met (brandweer)vrijwilligers is een must. Dit geldt ook voor de vakinhoudelijke kennis van en ervaring  met het werkveld. In deze functie is de mogelijkheid om een operationeel piket te vervullen.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie in ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 6.856,- bruto per maand (schaal 14) bij een fulltime dienstverband.

Nadere informatie
Voor vragen over het verdere verloop van de procedure kun je contact opnemen met Diana van Bemmel, sr. Adviseur HRM, d.vanbemmel@vnog.nl of telefoonnummer 06- 27189107. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met de Algemeen Directeur/Regionaal Commandant, Diemer Kransen, d.kransen@vnog.nl of telefoonnummer 06-51106363.

Solliciteren 
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 19 januari 2020 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Diemer Kransen. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

 

 

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen