Vacature Afdelingshoofd Incidentbestrijding/ plv Regionaal commandant

“Samen werken aan veiligheid”

Veiligheid is hét taakveld van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Wij zorgen voor de kwaliteit en efficiency van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening, bevolkingszorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding binnen onze regio.

U kunt op ons rekenen met hulpverlening bij (grootschalige) incidenten, rampen en crises. Wij zijn 1700 mannen en vrouwen sterk, vol van passie en ambitie voor ons vak en uw veiligheid.

De VNOG bevindt zich in een periode van transitie en ontwikkelt zich sterk, naar een organisatie waarin de vijf kernwaarden transparant, eerlijk, betrokken, daadkrachtig en professioneel ons ethisch kompas vormen.

Binnen onze organisatie is de afdeling Incidentbestrijding verantwoordelijk voor het leveren van tijdige en effectieve brandweerzorg en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van bijna 900.000 inwoners van onze regio.  

De afdeling Incidentbestrijding is het meest zichtbare deel van de brandweerzorg, bestrijdt branden en redt mensen en dieren bij ongevallen. Bij de afdeling Incidentbestrijding zijn 1400 brandweerprofessionals actief. Vanaf 56 posten in de hele regio staan zij dagelijks paraat voor uw veiligheid  en die van de 900.000 mede-inwoners van onze regio. Door het vertrek van het huidig afdelingshoofd Incidentbestrijding zijn wij op zoek naar een

                                                      Afdelingshoofd Incidentbestrijding/plv Regionaal commandant
                                                                Verbindend boegbeeld en daadkrachtig professional
                                                                (Strategisch manager II, 1,0 fte, 36 uur per week)
                                                                                    Standplaats Apeldoorn

Wie ben je

Als mensen over jou spreken als
- Een inspirerend mens en afdelingshoofd die richting geeft en koers houdt;
- een bewezen verbinder van mens en organisatie, gericht op het collectief en samenwerking met tal van partijen;
- open en transparant waar mogelijk, daadkrachtig en professioneel waar nodig;
- een stevige manager waar mensen graag voor werken, analytisch en een doorpakker;
- die ook in staat is tot reflectie en verdieping;
- afgestudeerd in bedrijfs- en/of bestuurskunde;
- gewend om te werken met een hoge bestuurlijke en politieke druk;
- ervaring heeft met het werken in een organisatie met (brandweer)vrijwilligers en kennis van het brandweervak. 

Dan komt de VNOG graag met jou in gesprek. 
 

Wat ga je bij ons doen

Je wordt lid van ons dan 6-koppig Managementteam. Samen zijn we verantwoordelijk voor een heldere en eenduidige aansturing van onze organisatie. Met elkaar vinden we het belangrijk dat
- De juiste collega op de juiste plek zit;
- plezier heeft in en energie krijgt van zijn of haar werk;
- zich blijft ontwikkelen en ontplooien;
- kwaliteit levert om de organisatiedoeleinden te bereiken.

Als afdelingshoofd Incidentbestrijding functioneer je op strategisch niveau en ben je eindverantwoordelijk voor je eigen organisatieonderdeel Incidentbestrijding. Je bent het boegbeeld van de brandweerorganisatie en vervult hiermee een belangrijke voorbeeldfunctie en een verbindende rol binnen en namens de brandweer van de VNOG.

In je afdeling werk je samen met vijf teamleiders, zes Officieren Incidentbestrijding, 56 postcommandanten en 1400 medewerkers. Je vertegenwoordigt de organisatie naar het bestuur, de gemeenteraden, samenwerkingspartners en de inwoners van de regio. 

Ook ben je medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling en innovatie van de lange termijn visieontwikkeling en het behalen van de strategische doelen van de organisatie. Daarnaast ben je met de andere afdelingshoofden verantwoordelijk voor integrale afstemming van het beleid en de producten van de VNOG. 

Wat doen wij voor jou 
- In ieder geval een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een afdeling en een organisatie volop in ontwikkeling.
- Een aanstelling in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het gaat hier om een (reguliere) tijdelijke aanstelling voor de duur van 
  één jaar, die bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een vast dienstverband.
- Een salaris van maximaal € 6.574,- bruto per maand (schaal 14) bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van leeftijd en ervaring).
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.  

Solliciteren

Deze vacature is in behandeling bij MetFred, een onafhankelijk bureau voor selectie en strategie. Kijk op www.metfred.nl waar je ook kunt reageren op deze vacature. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fred Doeleman op telefoonnummer 06-51267613. 

Wij verwachten jouw reactie met CV en een motivatie vóór 21 mei 2018.  

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Michiel Verlinden, huidige afdelingshoofd IB, m.verlinden@vnog.nl of op telefoonnummer 06-10930534.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern uitgezet. 

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

 

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen