Afdelingshoofd Bedrijfsvoering

Interne/Externe werving, vacaturenummer: 2019-20 (2)
Afdelingshoofd Bedrijfsvoering (HR21: Strategisch manager II)

Afdeling Bedrijfsvoering zoekt Afdelingshoofd!

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de afdeling Risicobeheersing, Crisisbeheersing en de afdeling Bedrijfsvoering.
De VNOG is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wij zijn actief in 22 gemeenten op 56 brandweerposten. Samen werken we met 1.500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan brandweerzorg; de preventie en voorbereiding op rampen en calamiteiten en de bestrijding daarvan.

Binnen de afdeling Bedrijfsvoering bieden wij ondersteuning aan de gehele organisatie van de VNOG. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit de teams HRM, Middelen, Informatievoorziening en Bestuur, Strategie en Communicatie.

Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een:

Afdelingshoofd Bedrijfsvoering

(Strategisch manager II, 1,0 fte, 36 uur per week)

Standplaats Apeldoorn

Het werk   
Je bent lid van het managementteam en mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en strategische bedrijfsvoering van de organisatie. Je stemt het werk van bedrijfsvoering integraal af op de doelstellingen van het bedrijf, de afdelingen en teams in de lijn.

Je bent eindverantwoordelijk voor de resultaten van de afdeling. Jij zorgt dat het dagelijkse werk goed gebeurt en dat de informatievoorziening over alle ondersteunende processen juist, tijdig en volledig is. Je krijgt je medewerkers mee in het verbeteren van de interne dienstverlening en advies door binnen en buiten de afdeling optimaal samen te werken. Je verwerft draagvlak voor het ontwikkelen van (interne) werkwijzen en kaders onder andere voor projectmatig werken. Je neemt maatregelen van control en je weet deze van de grond te krijgen.

Je geeft richting aan de Teamleiders van je afdeling in de uitvoering van de verschillende processen. Dit doe je door samenhang te creëren in de opgaven, projecten en het dagelijks werk. Als Afdelingshoofd Bedrijfsvoering werk je samen met de medewerkers aan de verdere professionalisering, rol en positie van de afdeling binnen de organisatie. In een omgeving die geen moment stil staat, verzorg je samenhang en perspectief.

De functie-eisen
Alle leidinggevenden binnen de VNOG moeten de kwaliteiten bezitten om ervoor te zorgen dat de individuele medewerker de kwaliteit blijft leveren om de organisatie-doelen te bereiken. Dit betekent dat je je mensen kent, oprecht interesse hebt in dat wat hen drijft, hen uitdaagt en aanspreekt en dat je daarbij oog hebt voor het talent van de medewerkers. Je kent de inhoud en je geeft richting en ruimte waarbinnen je medewerkers verantwoorde­lijkheid nemen en maximaal kunnen presteren. Ook daag je medewerkers uit om de lat steeds hoger te leggen.

Wij zijn op zoek naar een Afdelingshoofd die in staat is om, samen met de overige Afdelingshoofden, op inspirerende wijze richting te geven aan de ontwikkelingen van de VNOG, door eenheid te creëren in de samenwerking met alle 22 gemeenten. Dit doe je door open en transparant te anticiperen op de ontwikkelingen in onze maatschappij met aandacht voor de transitie waarin de VNOG zich bevindt. Daarbij weet je wat het Bestuur beweegt. Je bent een stevige persoonlijkheid en je kunt goed analyseren, maar ook aanpakken.

Voor deze functie beschik je over een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Verder beschik je over een relevante opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van bestuurskunde en/of bedrijfskunde. Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring in een omgeving met een hoge bestuurlijke en politieke druk en een organisatie in ontwikkeling.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een organisatie in ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De functie is ingeschaald in niveau 14 (CAR-UWO). Wij bieden een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren
Je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae kun je tot en met 1 september 2019 sturen naar sollicitaties@vnog.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Peter Seinen, p.seinen@vnog.nl, telefoonnummer 06-20793739 of Henk Jan Donderwinkel Afdelingshoofd Bedrijfsvoering (a.i.), h.donderwinkel@vnog.nl, telefoonnummer 06-27085510.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 9 september 2019.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

 

Delen