Afdelingshoofd Bedrijfsvoering

Interne/Externe werving, vacaturenummer: 2019-20
Afdelingshoofd Bedrijfsvoering (HR21: Strategisch manager II)

Afdeling Bedrijfsvoering zoekt Afdelingshoofd!

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de afdeling Crisisbeheersing en de afdeling Bedrijfsvoering.
De VNOG is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. Wij zijn actief in 22 gemeenten op 56 brandweerposten. Samen werken we met 1.500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Binnen de afdeling Bedrijfsvoering bieden wij ondersteuning aan de gehele organisatie van de VNOG: Bestuur, Directie, Brandweer, GHOR en Crisisbeheersing. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit de teams HRM, Middelen, Informatievoorziening en Bestuur, Strategie en Communicatie.

Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een:

Afdelingshoofd Bedrijfsvoering
(Strategisch manager II, 1,0 fte, 36 uur per week)
Standplaats Apeldoorn

Het werk   

De VNOG staat voor de opdracht om de financiën in evenwicht te brengen met haar maatschappelijke opgave als Veiligheidsregio. Hierbij wordt gewerkt aan een versteviging van een solide financiële positie en beheersing van de VNOG. Vanuit de afdeling Bedrijfsvoering ondersteunen wij dit bouwproces. Als Afdelingshoofd Bedrijfsvoering doe je dit door samen met de medewerkers te werken aan de verdere professionalisering, rol en positie van de afdeling binnen de organisatie.
Je bent leidinggevende op strategisch niveau en eindverantwoordelijk voor het eigen organisatieonderdeel. Daarnaast draag je zorg voor de integrale afstemming met de afdelingshoofden van de overige organisatieonderdelen.

Je geeft richting aan de Teamleiders van je afdeling in de uitvoering van de verschillende processen. Dit doe je door samenhang te creëren in de opgaven, projecten en het dagelijks werk. In een omgeving die geen moment stil staat, verzorg je samenhang en perspectief. Daarnaast maak je deel uit van het managementteam en ben je mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en innovatie van de lange termijn visieontwikkeling en strategische bedrijfsvoering van de organisatie.

De functie-eisen
Alle leidinggevenden binnen de VNOG moeten de kwaliteiten bezitten om ervoor te zorgen dat de medewerker de kwaliteit blijft leveren om de organisatie-doelen te bereiken. Dit betekent dat je je mensen kent, oprecht interesse hebt in dat wat hen drijft, hen uitdaagt en aanspreekt en dat je daarbij oog hebt voor het talent van de medewerkers. Je kent de inhoud en je geeft richting en ruimte waarbinnen je medewerkers verantwoorde­lijkheid nemen en maximaal kunnen presteren. Ook daag je medewerkers uit om de lat steeds hoger te leggen.

Wij zijn op zoek naar een Afdelingshoofd die in staat is om, samen met de overige Afdelingshoofden, op inspirerende wijze richting te geven aan de ontwikkelingen van de VNOG, door eenheid te creëren in de samenwerking met alle 22 gemeenten. Dit doe je door open en transparant te anticiperen op de ontwikkelingen in onze maatschappij, met aandacht voor de transitie waarin de VNOG zich bevindt. Daarbij weet je wat het Bestuur beweegt. Je bent een stevige persoonlijkheid en je kunt goed analyseren, maar ook aanpakken.

Voor deze functie beschik je over een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Verder beschik je over een relevante opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van bestuurskunde en/of bedrijfskunde. Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring in een omgeving met een hoge bestuurlijke en politieke druk en een organisatie in ontwikkeling.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een organisatie in ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De functie is ingeschaald in niveau 14 (CAR-UWO). Wij bieden een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren
Je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae kun je tot uiterlijk 30 juni a.s. sturen naar sollicitaties@vnog.nl. Voor vragen over het verdere verloop van de procedure kun je terecht bij Diana van Bemmel, senior adviseur HRM, d.vanbemmel@vnog.nl of telefoonnummer 06-27189107. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Peter Seinen, p.seinen@vnog.nl, telefoonnummer 06-20793739 of Henk-Jan Donderwinkel, afdelingshoofd bedrijfsvoering (a.i.), h.donderwinkel@vnog.nl, telefoonnummer 06-27085510.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 8 en 9 juli 2019.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

 

Delen