Adviseurs risicobewustwording/gedragsverandering

Interne en externe werving, vacaturenummer: 2021-05
Adviseurs risicobewustwording/gedragsverandering (HR21: Medewerker ontwikkeling III)

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises en herstel na een ontwrichte situatie. Binnen de VNOG werken 22 gemeenten samen. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio), de afdeling Risico- en Crisisbeheersing en wordt ondersteund door de afdeling Bedrijfsvoering.

Bij de afdeling Risico- en Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om gemeenten, Defensie, Rijkswaterstaat en waterschappen. Samen met partners werken zij aan een risicobewuste en (brand)veilige leefomgeving. Crisisbeheersing richt zich onder meer op de voorbereiding en coördinatie van multidisciplinaire processen en de informatiepositie van de Veiligheidsregio.

In 2020 heeft het bestuur van de VNOG een nieuwe koers vastgesteld. Hierin is ‘Risicobewustzijn & Zelfredzaamheid’ een belangrijke pijler. Om dit onderwerp door te ontwikkelen zijn we op zoek naar twee:

Adviseurs risicobewustwording/gedragsverandering
(HR21: Medewerker ontwikkeling III, standplaats Apeldoorn, totaal 1,6 fte)

Het werk
Je bent de aanjager van het verhogen van risicobewustzijn in onze regio. Je coördineert de uitrol van een regionaal publiekscampagneplan met betrekking tot ‘veilig leven’ voor 22 gemeenten. Je bewaakt de planning en stemt deze af met gemeenten, interne stakeholders en andere betrokkenen. Voorafgaand aan de campagnes, die zowel online als offline plaatsvinden, maak je samen met je collega’s risicoanalyses per gemeente. Ook bedenk je de totale uitrolstrategie. Je kennis van doelgroepen en risicocommunicatie breng je hierbij in praktijk. Gedurende de campagne bewaar je het overzicht van alle acties en afspraken en rapporteer je mondeling en schriftelijk over de voortgang. In de uitvoering van de campagnes zoek je actief samenwerking op met andere branches, merken, overheden, instellingen of onderwijs.

Het betreft een nieuwe functie waarin veel ruimte is om mee te denken in de beleidsuitvoering met betrekking tot ‘risicobewustzijn & zelfredzaamheid’. Van jou wordt verwacht dat je met frisse ideeën en onverwachte oplossingen komt. Voor andere collega’s ben je vanuit jouw inhoudelijke kennis tevens een goede sparringpartner op het gebied van gedragsverandering. Collega’s kunnen bij je terecht met vragen over gedragsbeïnvloeding, eventueel gericht op specifieke doelgroepen binnen hun eigen projecten. Je adviseert hen over passende gedragsinterventies en het meten van effecten.

De functie-eisen
Je beschikt over een relevante opleiding, tenminste op Hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van communicatie, marketing, psychologie, veranderkunde of gedragswetenschappen. Je hebt kennis van risicocommunicatie en gedragsmodellen. Je kunt op basis van bestaande gedragstheorieën de beoogde doelgedragingen van interventies evalueren op inhoud. Je hebt kennis van projectmatig werken. Je werkt gestructureerd en bent goed in het plannen en organiseren van verschillende activiteiten tegelijk.

Je hebt de kennis en vaardigheden om in een korte tijd concrete interventies, campagnes of andere acties richting burgers, bedrijven en organisaties te ontwikkelen en uit te voeren. Je bent in staat nieuwe samenwerkingen aan te gaan buiten onze organisatie en brengt daarbij verschillende belangen bij elkaar. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan makkelijk schakelen op verschillende niveaus. Je bent een verbindende en creatieve persoonlijkheid en hebt een proactieve werkhouding. Deze functie is ook geschikt voor academische starters.

Je hoeft niet over inhoudelijke kennis van (brand)veiligheid te beschikken, maar je voelt je wel met dit onderwerp verbonden.

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende functie in een organisatie in beweging. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Afhankelijk van opleiding en ervaring word je ingeschaald in aanloopschaal 9 of functionele schaal 10 met een maximum salaris van € 4.494,-- bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling. Naast het salaris bouw je maandelijks een vrij besteedbaar budget op ter hoogte van 17,45% van het salaris, welke naar eigen inzicht in te zetten is voor bijvoorbeeld extra vrije tijd of salaris.

Interesse?
Wil jij als Adviseur risicobewustwording/gedragsverandering werken aan een veilige samenleving en zie je voor jezelf een rol weggelegd bij de veiligheidsregio? Solliciteer dan naar deze functie. Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Informatie en solliciteren 
Voor vragen kun je terecht bij Jimmy Korswagen, Programmacoördinator risicobewustzijn & zelfredzaamheid, via, j.korswagen@vnog.nl of 06-52565899, of met Ellen Kamer, Teamleider Crisisbeheersing via e.kamer@vnog.nl of 06-10898537.

Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met 3 maart 2021 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van E. Kamer. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De sollicitatiegesprekken vinden vooralsnog digitaal plaats op 9 maart en/of 12 maart. Afhankelijk van het verloop van de Corona crisis kan dit moment wijzigen.

       Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen