Adviseur ICT

Samen werken aan veiligheid

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) heeft één missie: Samen werken aan veiligheid. Onze belangrijkste doelen zijn het voorkomen, beperken en bestrijden van incidenten, rampen en crises, en herstel na een ontwrichte situatie. Dit doen wij samen met partners als politie, gemeenten en ambulancedienst.

De VNOG bestaat uit de Brandweer, de GHOR (geneeskundige hulpverlening in de regio) en de multidisciplinaire afdeling Crisisbeheersing.
De brandweer Noord- en Oost-Gelderland is één van de 25 regionale brandweren in Nederland. In onze regio zijn 56 brandweerposten actief in 22 gemeenten.
De GHOR geeft op basis van afspraken met ambulancedienst, zorginstellingen, zorgaanbieders en de GGD invulling aan de geneeskundige hulpverlening bij rampen en ongevallen.
In de afdeling Crisisbeheersing komen de lijnen samen die de VNOG met andere partners in de hulpverlening kent. Daarbij gaat het onder andere om Defensie, Rijkswaterstaat, Waterschappen etc.
Samen werken we met 1500 brandweervrijwilligers en 300 beroepskrachten aan basis- en opgeschaalde brandweerzorg, de voorbereiding op rampen en calamiteiten, en de bestrijding daarvan.

Voor het team Informatie van de afdeling Bedrijfsvoering zijn wij op zoek naar een

Adviseur ICT (HR21: Adviseur III)
(36 uur per week, standplaats Apeldoorn)

Het werk
De Adviseur ICT adviseert over alle voorkomende vraagstukken op het gebied van ICT; infrastructuur, datacenter, applicaties, werkplek, security en performance. Je werkt daarin samen met onze netwerk- en systeembeheerders, die verantwoordelijk zijn voor optimale beschikbaarheid van onze informatiehuishouding. Nieuwe ontwikkelingen werk je uit in een technisch ontwerp dat je ook afstemt met de collega’s van Informatiemanagement die voortdurend in contact staan met de afdelingen Incidentbestrijding, Risico- en Crisisbeheersing, Bedrijfsvoering en GHOR. De VNOG organiseert haar informatiehuishouding vanuit de VERA architectuur.

De Adviseur ICT heeft tevens de rol Chief Information Security Officer (CISO) in zijn takenpakket. Je werkt daarin nauw samen met de Functionaris Gegevensbescherming (FG) en geeft op die manier invulling aan ons vastgestelde beleid en de Baseline Informatieveiligheid. Ook heb je een rol in het landelijk netwerk Veiligheidsregio’s op het gebied van ICT.

De VNOG beschouwt een sterke informatiepositie van strategisch belang om haar wettelijke taak als Crisisorganisatie te kunnen vervullen.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om op termijn een rol in de crisisorganisatie te vervullen.

De functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een technisch ICT adviseur. Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met Microsoft producten (Hyper-V, System Center, SharePoint, Office365, SQL en Powershell), Windows Server omgevingen, Citrix en netwerkcomponenten. Je adviesvaardigheden en communicatie (technieken) zijn aantoonbaar in orde. De resultaatgebieden van de functie omvatten advies, beleidsontwikkeling,
procesbewaking & regie en relatiebeheer gericht op informatievoorziening.
De competenties die gevraagd worden voor de functie zijn; analytisch vermogen, visie, inlevingsvermogen, overtuigingskracht en initiatief.

  • Je hebt een afgeronde (post)HBO of WO opleiding op het gebied van ICT;
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van het inrichten en beheren van een technische infrastructuur;
  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van projectmanagement;
  • Je hebt kennis en ervaring met het werken onder architectuur (bij voorkeur VERA);
  • Je hebt al werkervaring binnen het vakgebied informatievoorziening en bij voorkeur binnen het publieke domein;
  • Het is een pré als je ervaring hebt met het opzetten en inrichten van managementinformatiesystemen, evenals kennis van datawarehousingconcepten en/of GIS.

Ons aanbod
Wij bieden een prettige werksfeer en een uitdagende functie in een team, een afdeling en een organisatie in ontwikkeling. Aanstelling vindt plaats in algemene dienst bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor in eerste instantie de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet naar een vast dienstverband. Een voorwaarde voor aanstelling is het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt voor de functie van Adviseur ICT (HR21: Adviseur III) een salaris geboden van maximaal € 5.067, - bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket goede secundaire (flexibele) arbeidsvoorwaarden.

Werving intern en extern
Deze vacature wordt intern en extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.

Nadere informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mike Mulder (Teamleider Informatie, 088-3106822), of Wim Hoogendoorn (Netwerkbeheerder ICT, 088-3106409).

Sollicitatie
Jouw motivatie met Curriculum Vitae kun je tot en met vrijdag 10 januari 2020 per email sturen naar sollicitaties@vnog.nl ter attentie van Mike Mulder. Vermeld in het onderwerp het vacaturenummer en de functie waarop je solliciteert.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 20 januari 2020. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld -

Noord- en Oost-Gelderland
Europaweg 79
7336 AK Apeldoorn
088-310 4000

Delen