Onze vrijwilligheid
voor uw veiligheid

Zelhem

Brandweer Zelhem bestaat 200 jaar
Zaterdag 07 juli 2018 Open Dag

Brandweer Zelhem bestaat dit jaar 200 jaar en dat wordt gevierd! Dit gebeurt op zaterdag 7 juli samen met de Zelhemse Braderie in het centrum van Zelhem. De brandweer is die dag actief op het Stationsplein. Van 13.00 tot 20.00 uur is het brandweervak voor jong en oud van dichtbij te beleven. Burgemeester Besselink is om 13.00 uur aanwezig om iedereen te verwelkomen.

Naast diverse demonstraties en voertuigen kunt u zelf ervaren hoe het is om te vluchten als er brand uitbreekt in de woning. Of wat er gebeurt als een airbag geactiveerd wordt. Voor de kinderen is er ook genoeg te zien en te beleven. Meedoen bij de brandweerspelen, springen op het brandweerspringkussen of kennismaken met de brandweer mascotte Smokey.

Klik hier voor meer informatie

Wij zoeken nieuwe collega’s!

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit part-time brandweermensen (de vrijwilligers) en om op sterkte te blijven zijn telkens nieuwe aspiranten nodig. 

De brandweer in Zelhem zoekt met name mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt).

Brandweerpost Zelhem is de brandweerkazerne voor calamiteiten in het gebied Zelhem en omgeving.
De vrijwilligers staan 24 uur per dag voor u klaar om u te helpen als u in nood bent of bij andere calamiteiten waarbij gevaar kan optreden zoals, stormschade, dier in nood of wateroverlast.


Brandweerpost Zelhem is daarom continue op zoek naar nieuwe collega's.
Benieuwd of dit wat voor jou is?
Neem contact op met de brandweer Zelhem via brandweer.zelhem@vnog.nl.

Vergoeding
Als brandweer-man /-vrouw red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier.
We bieden echter meer.
Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen, uitrukken en alle overige taken die je uitoefent in het brandweervak. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De brandweermensen van Zelhem combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional.
In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Brandweer Twello opleiding
De eerste cursusavond van een nieuwe lichting jonge apsirant-brandweermannen

 

Zelhem
Industriepark 2
7021 BL Zelhem
V.N.O.G. 055-5483000
brandweer.zelhem@vnog.nl

Andere brandweerlocaties in de buurt

Wij gebruiken cookies