Zware storm raast over onze regio

  • Wapenveld
  • 19 januari 2018

Gisteren was er officieel sprake van een zeer zware storm, omdat in Hoek van Holland een uurgemiddelde windkracht 11 werd gemeten. Ook in onze regio had dat gevolgen. Bij ons kwam het tot windstoten van 115 kilometer per uur. Op een gegeven moment werd er code rood afgegeven voor de storm. Bij de brandweer in onze regio, VNOG, kwamen er tussen 08.00 en 14.00 uur 670 meldingen binnen van omgevallen bomen, afgebroken takken, losliggende dakpannen, weggewaaide daken, wateroverlast door gescheurde waterleidingen en losgeraakte gevelbeplating. Om 10:41 werd er besloten om te kazerneren. Dit gebeurde bij alle 56 brandweerposten in onze regio, zo ook voor brandweer Heerde en Wapenveld.

Dit betekend dat de kazerne vanaf dat moment continu bemand is. Omdat het dan te druk is bij de alarmcentrale, houdt de post zelf in de gaten welke meldingen er binnenkomen en sturen dan direct de ploegen aan in het veld, naar welke locatie men moet. De alarmcentrale kan zich dan op andere calamiteiten richten. Vanaf drie uur werd het weer rustig en kon de kazernering weer worden opgeheven.

Brandweer Wapenveld was ook druk deze dag. Zij hadden onder andere stormschademeldingen aan de Groteweg, Molenweg, Kerkwerg in Vorchten en de Rolders in Wapenveld. Aan de Noorderkampweg / Heuvellaan was een boom boven op een bedrijfsbus gevallen. Gelukkig zat er op dat moment niemand in het voertuig en bleef het bij materiƫle schade. Aan de Rolders hing een grote gevaarlijke tak boven de weg. Deze heeft de brandweer door middel van een lier verwijderd.

Klik hier voor meer beeldmateriaal!

Delen