Brandweer Wapenveld aanwezig op Kinderdag Vrieze's Erfgoed

  • Wapenveld
  • 26 juni 2017

Heel veel leuke dingen leren over water en waterspelletjes doen met de vrijwilligers van de brandweer Wapenveld. Dit kon op zaterdagmiddag 24 juni allemaal op bezoekerscentrum Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld.

Elk jaar wordt er een kinderdag georganiseerd, dit jaar stond deze dag in het teken van “water”. Vanaf 10.00 uur konden de kinderen allerlei proefjes doen met water. Hoe sterk is water? Kun je vies water weer schoon maken? Waarom kunnen sommige dieren over water lopen? Allemaal vragen die aan de orde komen en waar ze deze dag het antwoord zelf leren ontdekken.

Vanaf 13.30 tot 15.30 uur was brandweer Wapenveld ook aanwezig. Zij hadden beide voertuigen meegenomen naar Vriezes Erfgoed. Kinderen kregen de gelegenheid om waterspelletjes te doen. Zo kon men letters omspuiten en men kon een drijvende bal in het Apeldoorns Kanaal wegspuiten. Uiteraard trok het nieuwe voertuig ook veel belangstelling. Deze kon men van buiten en van binnen bekijken.

Er is goed overleg geweest met het Waterschap. Want door de droogte mag er geen water onttrokken worden uit kanalen en open water. Omdat de brandweer het water, wat men oppompte uit het kanaal, ook meteen weer terugspoot, kreeg men toestemming van het Waterschap. Door het terugspuiten werd ook het Apeldoorns Kanaal van extra zuurstof voorzien, wat weer goed was voor de waterhuishouding.

Deze middag werd goed bezocht en veel kinderen hadden plezier met water.

Delen