Nieuwe collega's gezocht!

Wij zoeken nieuwe collega’s! (M/V)
 

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit part-time brandweermensen (de vrijwilligers) en om op sterkte te blijven zijn telkens nieuwe aspiranten nodig. Brandweerpost Twello is daarom continue op zoek naar nieuwe collega's. Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan gewoon eens langs op de brandweerkazerne aan de Jupiter 4 in Twello. We zijn er vaak genoeg. En op dinsdagavond wordt er altijd geoefend. Ook dan ben je van harte welkom om eens te komen snuffelen aan het brandweervak!

De brandweer in Twello zoekt met name mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Dus je hoeft niet per sé in Twello te wonen! Maar iedereen die geïnteresseerd is is van harte welkom!

Opleiding en vergoeding
Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Er is geen enkel verschil in opleiding tussen de beroepsbrandweer en de zogeheten vrijwilliger. Wij spreken trouwens liever van part-time brandweer omdat we in dienst zijn van de VNOG, de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en betaald worden voor het brandweerwerk. Want je ontvangt een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen, uitrukken en alle overige taken die je uitoefent in het brandweervak. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De brandweermensen van Twello combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional.  In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Brandweervereniging
En ook jouw eventuele partner wordt bij de brandweer betrokken. Regelmatig worden er uitjes en andere feestelijkheden georganiseerd om elkaar ook buiten de zakelijke beslommeringen om eens goed te leren kennen. Eens in de 3 jaar gaat het hele korps met partners voor een lang weekend naar een bepaalde bestemming, de meerdaagse reis. Het bestuur van de vereniging zet zich dan in om iedereen 3 dagen te vermaken. De bestemming blijft tot in de bus ook geheim, wat van te voren altijd tot de meest doldwaze speculaties leidt!

Brandweer Twello opleiding
De eerste cursusavond van een nieuwe lichting jonge apsirant-brandweermannen

Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid naar de kazerne te komen. Bel of mail met de post-commandant Emiel Hostink op e.horstink@vnog.nl/06-83795946. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Brandweer Twello 7936 van binnen

Delen