Inloopdagen brandweer Twello

Wij zoeken nieuwe collega’s!
Inloopavond op 13 en 17 juni! 

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit part-time brandweermensen (de vrijwilligers) en om op sterkte te blijven zijn telkens nieuwe aspiranten nodig. Brandweerpost Twello is daarom continue op zoek naar nieuwe collega's.
Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan op dinsdag 13 juni vanaf 19.30 uur of zaterdag 17 juni vanaf 15.00 uur naar de informatiebijeenkomsten op de brandweerkazerne aan de Jupiter 4 in Twello.  Na een korte introductie is er alle tijd om je vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen. Verder zijn er verschillende demonstraties waar je ook aan mee kunt doen. 

De brandweer in Twello zoekt met name mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Dus je hoeft niet per sé in Twello te wonen! Maar iedereen die geïnteresseerd is is van harte welkom!

Vergoeding
Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen, uitrukken en alle overige taken die je uitoefent in het brandweervak. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De brandweermensen van Twello combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.
Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, ook als je niet in Twello woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 13 en 17 juni.

Brandweer Twello opleiding
De eerste cursusavond van een nieuwe lichting jonge apsirant-brandweermannen

Kom naar de inloopavond!
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan op dinsdag 13 juni vanaf 19.30 uur of zaterdag 17 juni vanaf 15.00 uur naar de informatiebijeenkomsten op de brandweerkazerne aan de Jupiter 4 in TwelloJe toekomstige collega’s verheugen zich op jouw komst en staan klaar om één en ander te demonstreren en om al je vragen te beantwoorden.
Mogelijk ben je wel geïnteresseerd, maar niet in de gelegenheid naar de informatieavond te komen. Neem dan ook contact op via e.horstink@vnog.nl/06-83795946. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Brandweer Twello 7936 van binnen

Delen