Brandweer Korps Terwolde Vrijwilligers

Terwolde

Dit is de pagina van Brandweer Terwolde, een korps uit de Gemeente Voorst. Ons verzorgingsgebied bestaat uit de dorpskernen Terwolde, Nijbroek, De Vecht en omliggende gebieden. Daarnaast kunnen we ingezet worden bij grotere incidenten in de omgeving zoals Twello, Vaassen, Deventer, Wilp, Oene en Welsum. Ons IBGS-team (verkenners gevaarlijke stoffen) hebben een nog groter gebied waar ze ingezet kunnen worden.

Vrijwillige brandweer

De vrijwilligers van Brandweerkorps Terwolde staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat in geval van nood. Het korps bestaat momenteel uit 19 mensen met verschillende specialismen zoals Manschap, Chauffeur/Pompbediende, Verkenner Gevaarlijke Stoffen en Bevelvoerder.

Het korps bestaat uit vrijwilligers. Dat wil zeggen dat de brandweermensen naast het uitoefenen van het brandweervak, ook een normale baan hebben. Er wordt gealarmeerd via pagers.

Brandweerauto

Ons voertuig, ook wel een TankAutoSpuit (TAS) genoemd, staat middenin het dorp in de kazerne, klaar om uit te rukken. Als identificatie gebruiken wij de naam 7938. Hieronder meer technische informatie:

Roepnummer: 06-7938
Type voertuig: TS7 LD3250 HD240 T3000
Merk & Type: Iveco AD190S27 Stralis
Opbouw: Mucar / Godiva
In dienst: 2006

Kazerne

De kazerne aan de Dorpsstraat in Terwolde is de thuisbasis voor de 7938, de TAS van Terwolde. Het 'Blushuus' is onze kantine/vergaderruimte waar wij onze uitrukken en oefenavonden evalueren.

Realistisch oefenen

Brandweer Terwolde oefent iedere week op verschillende incidenten zoals het zoeken van slachtoffers bij een woningbrand, een verkeersongeval met beknelling, levensreddende handelingen, ongeval met gevaarlijke stoffen en dierenhulp. Deze oefeningen worden voor het merendeel uitgezet door onze eigen vrijwilligers. Ook worden er enkele oefeningen voorbereidt vanuit de organisatie.

Terwolde
Dorpsstraat 57
7396 AL Terwolde
088-310 4760
brandweerpostterwolde@vnog.nl

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen