Verslagen Wedstrijdploeg 2019

Hier vindt u de wedstrijdverslagen.

 

Seizoen afgesloten met regiowedstrijd

Een brand in een gebouw naar de molen, een slagaderlijke bloeding bij een slachtoffer en een vermiste persoon. Dit alles vond plaats tijdens het dorpsfeest, wat het scenario voor de regio wedstrijd betrof. Voor de ploeg de uitdaging om de juiste prioriteiten te stellen, de slachtoffers te redden en de brand te blussen. Dit resulteerde in een 4e plaats. Het lange wedstrijdseizoen was hiermee ook ten einde. Volgend jaar wordt er weer gestreden om nieuwe titels.

Voor meer foto's klik hier!

Brandweer Putten met beste waterploeg naar 7e plaats van Nederland.

 

Voor de zomervakantie streden 232 ploegen om een plek in de landelijke finale. Door in de voorrondes prachtige resultaten te halen mocht ook het korps van Putten hieraan deelnemen. Op zaterdag 14 september reisde zij af naar Harskamp om een gooi te doen naar de felbegeerde titel. Het resulteerde in een mooie 7e plaats. Ook pakte de waterploeg nog de titel “beste waterploeg”. Mede gezien de resultaten in voorgaande rondes kan de ploeg trots terugkijken op een mooi seizoen.

 

Het scenario van de finale betrof een inzet brandbestrijding na een inbraak in een gereedschapsfabriek. Meerdere slachtoffers en een complexe brand zorgde voor een pittige inzet. Dit kostte de ploeg evenals in voorgaande wedstrijden heel wat zweetdruppels.

Voor foto's klik hier!

 

Wedstrijdploeg naar landelijke finale!

Na in beide voorgaande 2 rondes een 1e plaats te hebben behaald, kon de ploeg op zaterdag 15 juni  een gooi doen naar een plek in de landelijke finale. Hiervoor moesten zij vandaag in Drunen bij de beste 3 eindigen. Met het behalen van geweldige 2e plaats werd hieraan voldaan en volgt in september de landelijke finale in de klasse Tas HD.

 

Een explosie tijdens sloopwerkzaamheden in een oude fabriekshal veroorzaakte brand, waarbij meerde slachtoffers vielen. Dit scenario zorgde ervoor dat ploeg zijn handen vol had. Voor de bevelvoerder de uitdaging om de juiste prioriteiten te stellen. Eigen veiligheid, het veiligstellen van een acetyleen fles. Daarna volgde redding van de slachtoffers, reanimatie, en vervolgens het blussen van de vuurhaard. Omdat deze zich in meerdere vertrekken bevond een complexe klus. Met een snelle redtijd en mooi puntenaantal een geweldige teamprestatie.

Op zaterdag 14 september speelt de ploeg in Harskamp om de landstitel.

Voor foto's klik hier!

 

 

Succesvolle dag wedstrijdploeg!

Vanwege overwinningen in voorgaande rondes stond de wedstrijdploeg zaterdag 11 mei voor de ‘lastige’ taak van het spelen van 2 wedstrijden op 1 dag.

De dag begon met een hoofdklasse wedstrijd in de buurgemeente Nijkerk. Hier was een zeer uitdagend scenario in elkaar gedraaid. Een boze werknemer had met zijn auto door de jaarmarkt van een veevoeder bedrijf heen gereden en vervolgens brand gesticht in de fabriek. De ploeg werd gealarmeerd voor middel brand, maar trof bij aankomst een complete chaos. Meerdere gewonden lagen her en der verspreid, waarvan 1 in het water. De ploeg had de schone taak om in deze chaos prioriteiten te stellen, en een juiste volgorde van redden toe te passen. Nadat buiten de situatie was veilig gesteld kon worden overgegaan op de redding van het slachtoffer binnen en het bestrijden van de brand. Al met al een lastige klus die heel wat zweetdruppels kostte. De ploeg haalde hier met een 2e prijs een prachtig resultaat.

’s Middags reisde de ploeg af naar Loenen aan de vecht om daar de gewestelijke wedstrijd te spelen in de klasse Tas HD. Brand in een werkplaats, waarbij mogelijk een persoon vermist was deed de ploeg uitrukken. Bij aankomst werd na een buitenverkenning een binnen aanval gedaan en kon het vuur worden geblust. Tijdens het incident raakte de bevelvoerder van de 2e tankautospuit onwel zodat de spelende ploeg ook hier eerste hulp moest verlenen. De ploeg was het incident snel meester en behaalde een geweldige 1e plaats! Hierdoor speelt de ploeg op 15 juni in de 2e gewestelijke ronde voor een plek in de finale.

Voor foto's van de hoofdklasse klik hier.

Voor foto's van de TasHD klik hier.

 

 

Wedstrijdploeg pakt 1e plaats bij hoofdklasse wedstrijden in Waardenburg.

Zaterdag 13 april reisde de wedstrijdploeg af naar Waardenburg om de provinciale ronde te spelen in de hoofdklasse.

Gealarmeerd ter ondersteuning van de 1e tankautospuit, rukte de ploeg uit voor een voertuigbrand. De eerste TAS stuitte aanrijden op een ongeval waardoor de spelende ploeg doorreed naar de autobrand. De OVD handelde in samenwerking met de 1e TAS het ongeval verder af.

Aangekomen bij de autobrand kwam er een hoop op de ploeg af.

Een autobrand, waarbij een persoon een brandende arm heeft. Maar ook een gekantelde vrachtwagen, met een beknelling daaronder, een bekneld persoon in een personenauto welke reanimatie behoeftig is en dan nog een tankwagen, betrokken bij het ongeval, welke ogenschijnlijk lekt.

Al met al een hele taak om prioriteiten te stellen, en de juiste volgorde van redden toe te passen. Het was voor de ploeg dan ook keihard werken om alle slachtoffers snel en veilig te redden.

Met verreweg de snelste red tijd, de beste bevelvoerder, en beste aanvalsploeg, werd een prachtige 1e plaats in de wacht gesleept! Hierdoor speelt de ploeg in Nijkerk op 11 mei de volgende ronde.

voor meer foto's klik hier!

 

 

 

Mooie inzet leidt helaas niet naar gewenst resultaat.

 

De melding betrof deze keer een beknelling onder een melkrobot. Bij aankomst kon de BHV vertellen dat er rook binnen was en dat er 1 persoon bekneld lag. De ploeg schakelde om naar een brand inzet. Het vuur werd, na afschakeling van de stroom, geblust en vervolgens werd er geventileerd. Hierna kon worden begonnen met de bevrijding van het slachtoffer. Omdat er teveel rook hing kon het ambulance personeel niet mee naar binnen. Ondanks een goede inzet en de snelste redtijd van de dag mocht het niet baten en moest men genoegen nemen met een 6e plaats. Volgend jaar gaan we het weer proberen.

 

Voor foto's klik hier!

 

Geweldige start bij TAS-HD wedstrijd.

In een staalwerkplaats ontstaat tijdens slijpwerkzaamheden een enorme steekvlam. Hierdoor breekt er brand uit welke doorslaat naar de zolder. Dat de vuurhaard zich, door uitstroom van een brandbare vloeistof ook in de naastgelegen ruimte bevind maakt de inzet extra complex. Een hele klus gezien de afstanden die er moesten worden over

brugd om bij de vuurhaard of slachtoffers te komen. Dat de wedstrijdploeg wel raad wist met dit uitdagende scenario bleek wel uit de scores die volgde. Met de beste bevelvoerder en beste waterploeg werd in Kootwijkerbroek een knappe 1e plek in de wacht gesleept.

Hierdoor speelt de ploeg op 11 mei de volgende ronde in Loenen aan de Vecht.

Voor foto's klik hier!

Delen