Verslagen Wedstrijdploeg 2017

Hier vindt u de wedstrijdverslagen.

 

Dolfijn gered bij clusterwedstrijd.

 Zaterdag 7 oktober stond in het teken van de jaarlijkse clusterwedstrijd.

De ploeg rukte uit voor een beknelling van een persoon onder een shovel. Ter plaatse trof men inderdaad deze persoon aan, terwijl in de shovel een dolfijn bungelde. Terwijl begonnen werd met de redden van de persoon onder de shovel, klonk er in de naastgelegen loods een enorme knal.

Een persoon met brandende arm kwam naar buiten, en gaf aan dat zijn collega nog binnen was.

Prioriteit werd de redding van deze persoon en blussing van de brand. Nadat dit was gedaan werd de persoon onder de shovel alsnog bevrijd. Onderwijl werd ook de dolfijn nog nat gehouden om uitdroging van het beest te voorkomen. Al met als leidde deze geslaagde inzet tot een 7e plaats.

 

Gewestelijke ronde eindstation wedstrijdploeg.

 

Op zaterdag 13 mei speelde de wedstrijd ploeg in Oldebroek een wedstrijd in de gewestelijke rond hoofdklasse.

Een Ovd brandweer onderweg naar een heidebrand belande tijdens het aanrijden in de greppel. Dit was de melding waarop het korps van Putten uitrukte. Ook de traumaheli werd gewaarschuwd.Bij aankomst bleek de persoon na openknippen van het portier eenvoudig te bevrijden. De aanvliegende trauma maakte tijdens de landing een onfortuinlijke fout, waardoor deze neerstort op de sportzaal.De ploeg pakt snel het materiaal in en vervolgt zijn weg naar het volgende incident. Bij aankomst staat de neergestorte heli in vuur en vlam, en het vuur is ook overgeslagen naar binnen. Binnen in het pand bevinden zich op dat moment nog 8 slachtoffers.

De ploeg zet alles in op de redding, en het vinden van de vuurhaarden. De OVD coördineert ondertussen buiten de samenwerking tussen de verschillende eenheden, en de bestrijding van de heidebrand elders op het terrein. Nadat alle slachtoffers waren gered kon het vuur worden bestreden.

Ondanks dat de ploeg van Putten de snelste redtijd had voor alle slachtoffers kwam de ploeg niet verder dan een 4e plaats. Een mooi resultaat, maar tegelijk ook het eindstation van dit wedstrijdseizoen. Volgend jaar gaat de ploeg het opnieuw proberen.

Voor een uitgebreid fotoverslag klik hier!

 1e plaats brandweer Putten in hoofdklasse.

Het seizoen in de hoofdklasse startte voor brandweer Putten op zaterdag 8 april in Beilen. In deze klasse krijgt men te maken met een groter incident wat dan ook met meerdere eenheden bestreden dient te worden.

De melding betrof een automatisch brandalarm in een discotheek. Verder was er weinig bekend. Vlak voordat de ploeg ter plaatse was meldde de eerste bevelvoerder dat er daadwerkelijk brand was en dat men een reanimatie had opgestart. Aan de voorzijde van het pand kwamen paniekerige bezoekers naar buiten. Naast de brand was ook door de paniek ook het podium ingestort. Hierop schaalde de bevelvoerder op naar grote brand.Nadat de personen uit het pand waren bevrijdt, kon het vuur worden geblust. Na deze klus kon men de persoon onder het ingestorte podium bevrijden door middel van de spreider.

Met de snelste red en werktijd, de beste pompbediende en beste aanvalsploeg werd een mooie 1e plaats in de wacht gesleept!! Door dit resultaat speelt de ploeg op 13 mei in Oldebroek voor een plek in de landelijke finale.

 

Wedstrijdploeg begint seizoen met 112 baan in Lichtenvoorde.

 Zaterdag 25 maart was de start van het nieuwe wedstrijdseizoen voor het korps van Putten.

De melding betrof een automatisch brandalarm bij de plaatselijke bank. Al snel volgde hierop een inbraakmelding. De ploeg bereidde zich voor op mogelijke aanwezigheid van criminelen.Bij aankomst trof men een man bekneld onder een shovel aan, en bij verkenning ontdekte men rook in de bank. De prioriteit werd gesteld op een binnenaanval in de bank, zodat het vuur niet verder uit kon breiden. Nadat de brand was geblust kon men beginnen aan het bevrijden van het beknelde slachtoffer. Nadat deze ook vakkundig uit zijn benarde positie was bevrijd kon de ploeg huiswaarts.

Al met een al leidde deze geslaagde inzet tot een 4e plaats.  

 

 

Delen