Oefeningen

Oefening woningbrand

Tijdens de wekelijkse oefenavond werd het scenario "woningbrand" beoefend. Hierbij komen meerdere facetten van ons vak aan bod.

Klik HIER voor enkele foto's

 

 

 

 

"Grote brand" in zorgcentrum Elim.

Maandagavond 5 november stond de jaarlijkse oefening in één van de zorgcentra van Putten weer op de planning. Deze oefeningen zijn van grote waarde voor hulpdiensten maar ook voor de zorgcentra zelf. Hierbij valt te denken aan thema's: gebouwkennis, samenwerking met BHV, en wie voert welke taken uit in een crisissituatie. Ook deze keer deden er weer veel figuranten mee om de situatie zo echt mogelijk na te bootsen. Vele "bewoners" werden weer in veiligheid gebracht. Een oefening met leermomenten voor iedereen, dus weer een succesvolle avond.

Voor foto's klik hier!

Multidisciplinaire oefening weer geslaagd.

2 Maandagavonden in oktober stonden weer in het teken van samenwerking. Samen met de politie en ambulancedienst organiseert het korps van Putten eens per een oefening waarbij "het leren van elkaars handelen" het voornaamste oefendoel is. Door deze oefening begrijpen verschillende disciplines elkaar beter om zo bij een echt incident elkaar tot meerwaarde te zijn. Ook dit jaar was het weer een zeer geslaagde oefening.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor foto's klik hier!

 

Oefening grote brand bij Jansen Techniek

Maandagavond 25 juni waren we als korps te gast bij Jansen Techniek. Hier een grote brand scenario beoefend. Het is voor de brandweer van Putten van belang om ook op "nieuwe" locaties te oefenen zodat de kennis van het verzorgingsgebied optimaal blijft.

Voor meer foto's klik hier.

Hulpverleningsdag.

Zaterdag 24 maart organiseerde het korps van Putten een oefendag met bevrijdingstechnieken als kernthema. De gehele dag inclusief zelfbereide catering werd door korpsleden zelf georganiseerd. 's Morgens werden d.m.v. 3 stands verschillende doelen beoefend. 's Middags werd op het terrein van de firma Schotsman een eindoefening gehouden.

Een zeer geslaagde dag! Leerzaam, laagdrempelig, en goed voor de saamhorigheid.

Voor foto's klik hier!

 

 

 

Oefening bij Kok in samenwerking met brandweer Elspeet.

Maandag 26 februari werd in samenwerking met korps Elspeet geoefend bij Kok interieurinrichting. Een grote brand, meerdere gewonden, waarvan enkele bekneld. Een uitdagend scenario, ter voorbereiding op het wedstrijdseizoen.

 

Voor foto's klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

Multidisciplinaire hulpverleningsoefening

Maandagavond 16 oktober 2017 werd er geoefend samen met de politie. Doel van de oefening was elkaars handelen beter te leren begrijpen, en dus ook beter rekening met elkaars prioriteiten te kunnen houden.

Voor foto's klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

Oefening waterwinning

Maandagavond 24 april hield het korps een oefening met als thema: grootschalige waterwinning.

Voor foto's klik hier!

 

 

 

 

 

 

 

Delen