Nieuws

Bijzondere tijd, vraagt bijzonder afscheid.

Dat deze tijd bijzonder is, staat zonder meer vast. Omdat de jaarlijkse korpsavond voor de 2e maal gecanceld werd, moest er een creatieve en veilige manier gevonden worden om toch afscheid te kunnen nemen van onze collega's. 

Vrijdagavond 9 oktober was het zover. Begeleid door gillende sirenes en blauw flitsende zwaailampen togen de brandweerlieden van het korps Putten naar de woningen van de uittredende collega's. Jarenlang stonden zij dag en nacht klaar voor de burger, en deelde lief en leed met elkaar. Vele branden zijn door hen geblust, en ook vele malen werd er hulp verleend. Onder toeziend oog van gezinsleden, of geïnteresseerde buurtgenoten werden ze bedankt middels cadeaus, dankbare woorden, en een mooie herinnering. Ook werden 2 korpsleden (Aris van de Berg en Erik Cornelissen) gehuldigd voor hun 12,5 jaar trouwe dienst. Uiteraard hopen we dat hier nog vele op volgen.

Afscheid werd genomen van:

-Gerald Stoffer (32 dienstjaren)

- Geurt Trip (25 dienstjaren)

- Gert van Winkoop (22 dienstjaren)

- Bert Hendriksen (15 dienstjaren)

                         

Voor de uitvergrote foto's klik hier.

 

Zonovergoten open middag

Zaterdag 14 september was het een drukte van jewelste op het kazerne terrein. Honderden kinderen kwamen samen met hun ouders, opa of oma een kijkje nemen in de brandweerkazerne. Er was dan ook voor jong en oud van alles te beleven. Voor de kinderen waren er waterspelen, en kon er een heus brandweer diploma behaald worden. Ook konden ze ervaren hoe het is om een ruimte gevuld met rook binnen te gaan met echte ademlucht, of een fiets over midden te knippen met echt hulpverleningsgereedschap. 

 

 

 

 

 

 

Ook waren er verschillende demonstraties met het thema: de veiligheid in en rond huis. Heldhaftige volwassenen konden hier aan deelnemen door zelf een vlam in de pan te "blussen".

De belangstelling voor het Puttense korps was overweldigend. Velen kinderen verlieten met een grote glimlach het kazerneterrein. Uitkijkend naar het moment dat ze zelf oud genoeg zijn om in zo'n grote rode auto te stappen.....

Voor meer foto's klik dan hier!

 

Wedstrijdploeg 7e van Nederland

Zaterdag 14 september behaalde de wedstrijdploeg in de landelijke finale van de klasse TAS HD een mooie 7e plaats. Hiermee liet de ploeg ruim 200 ploegen achter zich.

 

 

Snel ingrijpen bij brand voorkomt erger.

Bij een uitslaande brand in een camper is vrijdag avond 13 september door snel brandweeroptreden voorkomen dat er meer campers in vlammen opgingen.

Bij aankomst van de brandweer stond de camper al in lichterlaaie. De brandweer heeft zich met succes gericht op het voorkomen van overslag.

Voor foto's klik hier!

 

Wedstrijdploeg naar landelijke finale!!!

Op zaterdag 15 juni heeft de wedstrijdploeg zich in Drunen geplaatst voor de landelijke finale in de klasse Tas HD. In Drunen werd een mooie 2e plaats in de macht gesleept.

Voor een uitgebreid verslag klik hier!

Succesvolle dag voor wedstrijdploeg!

Vanwege overwinningen in voorgaande rondes stond de wedstrijdploeg zaterdag 11 mei voor de ‘lastige’ taak van het spelen van 2 wedstrijden op 1 dag.De dag begon met een hoofdklasse wedstrijd in de buurgemeente Nijkerk. Hier was een zeer uitdagend scenario in elkaar gedraaid. 's middags reisde de ploeg af naar Loenen aan de vecht voor de gewestelijke wedstrijd Tas HD. Met een 2e en 1e plaats een zeer succesvolle dag!

Voor een uitgebreid verslag klik hier!

Mooie start wedstrijdseizoen

Na een 6e plaats in de klasse 112 heeft de wedstrijdploeg zowel in de klasse TasHD als in de hoofdklasse zich geplaatst voor de volgende ronde. In beide klasse werd een mooie 1e plaats in de wacht gesleept!

Op 11 mei hoopt de ploeg hier een mooi vervolg aan te geven.

Voor verslagen en foto's kijk dan bij "wedstrijdploeg" elders op de site.

 

Koninklijke onderscheiding en jubilarissen bij jaarvergadering.

Vrijdag 5 april stond in het teken van terugblikken naar het afgelopen jaar. Onder toeziend oog van familie, en oud-leden werden verschillende korpsleden gehuldigd voor hun jarenlange inzet. 12,5 jaar Bert Hendriksen, Richard van Duinen en Jan-Jaap Stoffer. 20 jaar Anton Spelt en Gert van Winkoop. 30 jaar Gerald Stoffer. 35 jaar Gert Meiling.

Speciale aandacht was er voor scheidend korpslid Kees Koetsier. Uit handen van burgemeester Lambooij ontving hij een koninklijke onderscheiding als dank voor zijn jarenlange inzet voor ons korps.

Voor foto's klik hier!

 

Wedstrijdploeg behaalt 1 plaats bij regiowedstrijd!

 

Kijk bij 'wedstrijdploeg' voor meer foto's !

Diploma's en jubilarissen tijdens jaarvergadering.

Vrijdag 16 maart was het voor het korps van Putten de avond van de jaarvergadering. Tijdens deze avond werden jubilarissen in het zonnetje gezet en kregen enkele vrijwilligers een diploma uitgereikt.Na het openingswoord van post-commandant Gert Knoppersen was het aan Burgemeester Lambooij om de brandweerlieden toe te spreken en te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Vol trots sprak hij zijn waardering uit voor de Puttense brandweerlieden.

De burgemeester vroeg na zijn toespraak aan Kees Koetsier om naar voren te komen om hem de medaille op te spelden voor 25 jaar brandweerdienst. Koetsier begon in 1992 bij de brandweer. Hij heeft de afgelopen 25 jaar al veel betekend voor de Puttense gemeenschap. Het afgelopen jaar behaalde hij zijn instructeursdiploma en hij zet zich nu in voor, onder andere, de begeleiding van aspirant brandweerlieden. 

Na deze ceremonie reikte de burgemeester aan drie brandweermannen het diploma bevelvoerder uit. Richard van Duinen, Jan van Oosterom en Jan-Jaap Stoffer hebben de afgelopen drie jaar, in hun vrije tijd, hard geleerd om dit diploma te behalen. „De Puttense brandweer is blij zoveel 'Know-How' in huis te hebben."

Voor foto's klik hier!

 

 

 

Zeer geslaagde wedstrijddag in Putten.

Een uit de bocht gevlogen auto rijdt door het verzamelde publiek en komt uiteindelijk tegen een boerderij tot stilstand. De omvergereden friteuse zorgt hierdoor voor brand in de boerderij. En dat allemaal terwijl de jaarlijkse rally gaande is.

 

Dit was het scenario tijdens de hoofdklasse wedstrijd, georganiseerd door het korps van Putten. Met behulp van partners, oud leden, ambulance, politie, en figuranten wisten zij een prachtige en gezellige dag te organiseren.

Voor een foto overzicht klik hier!

 

 

 

 

Delen