Wij zoeken nieuwe collega's!

Logistieke Eenheid VNOG

De Logistieke Eenheid maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en is verantwoordelijk voor de logistieke ondersteuning tijdens incidenten in deze regio. De regio is hiervoor verdeeld in een gebied West en Oost. 

West en Oost
De eenheid West is sinds 2014 operationeel, begin 2016 is ook de eenheid Oost gestart met de werkzaamheden. West bedient de gebieden Veluwe, Apeldoorn en Zutphen. De collega's van Oost assisteren in de gebieden IJsselstreek en de Achterhoek.

Wij assisteren onze brandweercollega's onder andere met de tankwagens groot, WTS2500, logistieke containers, verzorgingscontainers en allerlei andere logistieke taken tijdens incidenten. Het personeel bestaat uit manschappen, chauffeurs, functionaris logistiek/watermeester en een postcommandant.

Wij komen bijvoorbeeld in actie vanaf middelbrand waarbij wij in veel gevallen de tankwagen groot rijden en de aanwezige manschappen voorzien van nieuwe ademlucht. Bij langdurige inzetten komen wij bijvoorbeeld ook ter plaatse met de verzorgingscontainer waarmee we de aanwezige manschappen kunnen voorzien van een hapje en drankje.

Maar niet alleen tijdens incidenten komen wij in actie. Ook wanneer collega's meedoen aan oefeningen verlenen wij in veel gevallen onze medewerking. Bijvoorbeeld met onze tankwagen groot, logistieke containers en verzorgingscontainers.

 

Logistieke Eenheid VNOG
Contactgegevens in blok elders op deze pagina.

Contact

Logistieke Eenheid
Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 

Gebied Oost
Standplaats: Doetinchem
Stokhorstweg 1
7006 GA Doetinchem

Postcommandant: Steven Schutte 
s.schutte@vnog.nl

Gebied West
Standplaats: Apeldoorn
Saba 6
7332 BH Apeldoorn

Postcommandant: Sander Althoff
wervinglogistiekwest@vnog.nl

Wij zoeken nieuwe collega's!

De Logistieke Eenheid West biedt vanuit Post Zuid, Saba 6, Apeldoorn, bij (grote) incidenten de logistieke ondersteuning. Deze eenheid rukt uit in het westelijk deel van onze regio (globaal het gebied Harderwijk, Apeldoorn, Zutphen). De vrijwilligers die hier voor paraat staan, doen dit naast hun reguliere werk. Om op sterkte te blijven, zijn we op zoek naar versterking!

Heb jij affiniteit met teamwork, veiligheid en houd je wel van een uitdaging? Meld je dan bij de Logistieke Eenheid West! Wij zoeken ook mensen die (eventueel) alleen overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan is een nieuwe uitdaging bij de brandweer ook mogelijk en ben je van harte welkom om je mogelijkheden te bespreken.

Vergoeding
Als brandweervrijwilliger bied je vanuit de Logistieke Eenheid ondersteuning aan de ingezette eenheden die bijvoorbeeld mensen of dieren in noodsituaties proberen te redden of een grote brand bestrijden. Dat doen we middels bijvoorbeeld een waterwagen, grootwatertransport of door het bieden van verzorging (eten, drinken, etc.). Dat kost inzet en kracht, maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met een team een klus te klaren. Maar we bieden meer. Op de eerste plaats krijg je bij de Logistieke Eenheid een goed inwerktraject. Daarnaast krijg je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Wat neem jij mee
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Neem contact met ons op
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via Facebook of met wervinglogistiekwest@vnog.nl. Kom bijvoorbeeld eens kijken tijdens een oefenavond. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Apeldoorn woont maar wél werkt en overdag inzetbaar is, dan is hij of zij ook van harte welkom bij de Logistieke Eenheid West!
Kijk ook eens op onze Facebookpagina Logistieke Eenheid VNOG-West.

Ook andere brandweerposten in onze regio zoeken nieuw talent, kijk voor meer informatie op www.bijdebrandweer.nl

Brandweerwedstrijden EVA 29 september

Zaterdag 29 september streden de brandweerkorpsen uit de gemeenten Epe, Voorst en Apeldoorn om de eer tijdens de jaarlijkse brandweerwedstrijden. Winnend korps Brandweer Beekbergen

Traditiegetrouw organiseert telkens een ander korps de wedstrijd, dit jaar was dat de Logistieke Eenheid. Met een mooi en uitdagend scenario maakten zij het de korpsen niet makkelijk! 

De prijsuitreiking was als volgt: 

 1. Brandweer Beekbergen
 2. Brandweer Apeldoorn-Centrum vrijwilligers
 3. Brandweer De Maten
 4. Brandweer Loenen
 5. Brandweer ISK
 6. Brandweer Terwolde
 7. Brandweer Uddel
 8. Brandweer Epe
 9. Brandweer Ugchelen
 10. Brandweer Hoog Soeren
 11. Brandweer Hoenderloo
 12. Brandweer Oene

 

  

 

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen