Brandweer Heerde bedankt Jannie voor haar inzet de afgelopen jaren

  • Heerde
  • 27 september 2018

Jannie is in 2001 begonnen als brandweervrouw bij de brandweer van Heerde. Zeven jaar later is zij ook bij het duikteam gegaan van dit brandweerkorps. Jannie stond zeker haar mannetje binnen het korps en heeft vele inzetten meegemaakt, ook als duiker.  Ook ging zij regelmatig met de motor samen met collega brandweermannen een toertocht maken.

Na 17 jaar vond ze, dat het tijd was om te stoppen. De collega’s van brandweer Heerde konden dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Aan het begin van de avond gingen alle voertuigen van brandweer Heerde en enkele motoren met brandweercollega’s naar Jannie en haar gezin. Dit ging uiteraard gepaard met de nodige  sirenes en zwaailichten.

Zonder dat Jannie het wist, hadden ze een laatste inzet voor haar gepland. Er was een scenario voor haar gemaakt dat er personen in nood waren, in het water van  ’t Kievitsveld in Emst. Jannie moest als DPL mee met haar collega’s. DPL staat voor Duikploegleider.

Eenmaal ter plaatse in Emst bleek dat er twee rare personen te water waren geraakt. Zij hadden  paarse zwanen als redding bandjes om hun nek. De een was z’n telefoon kwijt en de andere had het redding bandje lek.

Jannie moest er voor zorgen dat deze personen (collega’s) veilig uit het water werden gehaald. Dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Nadat iedereen weer aan wal was, was het tijd voor koffie. Uiteraard werd er nog een groepsfoto gemaakt, om vervolgens terug te kunnen keren naar de kazerne.

Postcommandant Gerry Zandvliet bedankte Jannie voor haar inzet, de afgelopen jaren, als brandweervrouw en alle dingen die ze heeft gedaan voor de Dukers uut Heerde.

Ze kreeg een bos bloemen en een mooie (open) brandblusser, met een beeld van een brandweerman,  uit de handen van Gerry Zandvliet.

Jannie bedankte iedereen voor de fijne jaren die ze heeft gehad bij de brandweer.

De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Delen