20-05-2017 Duikdag 2017 brandweer Heerde en brandweer Harderwijk

  • Emst
  • 22 mei 2017

Op zaterdag 20 mei werd er weer de jaarlijkse duikdag georganiseerd door en voor de duikers van brandweer Heerde. Dit jaar deed wederom ook de duikploeg van brandweer Harderwijk mee. Deze beschikken ook over een boot, die ze ook meegenomen hadden. ’s Morgens gingen de duikers eerst naar het Kievitsveld in Emst.

Op het Kievitsveld werd gedoken vanaf de kant en vanaf de boot. Vanaf de boot werd door iedere duiker een diepteduik gedaan.

Nadat men klaar was met duiken bij het Kievitsveld, keerde men weer terug naar de kazerne van Heerde. Daar werden alle ademluchtflessen weer gevuld en alles weer in gereedheid gebracht voor de tweede duik die ’s middags zou plaatsvinden. Ook werd meteen de administratie in de logboeken bijgewerkt.

Na de heerlijke lunch vertrok iedereen naar de IJsselhoeve aan de IJssel. Daar werd de boot in het water gelaten. De bemanning op de boot hield het scheepvaart verkeer in de gaten tijdens de duikactiviteiten. De duikers deden in de IJssel een zogenaamde stromingsduik. In de IJssel heeft men te maken met diverse stromingen, door onder andere kribben en langsvarende (vracht)schepen.

Delen