06-05-2017 Duikers brandweer Heerde bij open dag KNRM

  • Elburg
  • 06 mei 2017

Op zaterdag 6 mei 2017 werd er door de KNRM de jaarlijkse Reddingbootdag gehouden. De KNRM opende haar deuren voor haar donateurs en andere bezoekers. Zij konden een kijkje nemen in de keuken van de Redding Maatschappij.

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar.

De Reddingbootdag werd door alle 45 reddingstations van de KNRM georganiseerd, zo ook in Elburg. Het programma duurde van 10:00 tot 16:00 uur. Deze dag werd goed bezocht door jong en oud. Er waren diverse informatiestands en instanties aanwezig, zoals onder andere de Politie, Ambulance en Brandweer. Zij hadden enkele voertuigen meegenomen. Ook de nieuwe hoogwerker van brandweer Elburg werd tentoongesteld. Ook kon men meevaren met de reddingboot van de KNRM en een reddingboot van de brandweer.

’s Middags was ook het duikteam van brandweer Heerde aanwezig in Elburg. Zij deden mee aan een tweetal demo’s die door de KNRM werden gegeven. Ook gaven de duikers, tussen de demo’s, uitleg aan geïnteresseerden wat het duiken bij de brandweer precies inhoud.

Bij de demo waren drie mensen te water geraakt en werd een vierde persoon vermist. De drie personen te water werden door de KNRM en de brandweer gered uit het water. Het duikteam van brandweer Heerde werd ingezet om het slachtoffer, wat onder het wateroppervlak was verdwenen, op te sporen en te redden.

Delen