Woningbrand Beatrixweg Heerde

  • Heerde
  • 10 februari 2017

Op vrijdagmorgen 10 februari is er brand ontstaan in een rietgedekte woning aan de Beatrixweg in Heerde. Deze woning is compleet door de brand verloren gegaan. De piepers van brandweer Heerde en Wapenveld werden om kwart voor negen in de ochtend gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer bleek dat het om een uitslaande brand te gaan, waarop er meteen werd opgeschaald. De brandweerkorpsen van Heerde en Wapenveld werden geassisteerd door de tankwagens van Oldebroek en Hattem. Ook is er een hoogwerker van brandweer Zwolle ter plaatse gekomen. Ook de WTS 1000 van Vaassen is nog ter plaatse geweest maar behoefde niet te worden ingezet.

De brandweer kon nog wel enkele waardevolle en persoonlijke spullen uit de woning halen. Men kon helaas niet voorkomen dat de gehele woning ten prooi viel aan de vlammen. Men kon wel uitbreiding voorkomen naar naastgelegen schuren. De bewoners konden de woning veilig verlaten.

De oorzaak van de brand is niet bekend, daar zal een onderzoek naar ingesteld worden. De brandweer is nog een hele tijd bezig geweest met nablussen.

Delen