Inzet brandweer Heerde bij ongeval Zwolseweg Heerde

  • Heerde
  • 20 januari 2017

De hulpdiensten, waaronder ook brandweer Heerde, werden op donderdagmorgen om 06:12 uur opgeroepen voor een ongeval met letsel. Op de kruising Koerbergseweg – Zwolseweg was een eenzijdig ongeval gebeurd.

Een bestuurder van een personenauto, komende uit de richting van Wapenveld, was door onbekende oorzaak van de weg afgeraakt. Hij kwam rechts van de rijbaan tegen een boom en hekwerk terecht waarbij de auto weer terugschoot, de weg op. Allerlei onderdelen vlogen alle kanten op. Het motorblok van de auto, kwam een stuk verder op de weg terecht. Een wiel van de auto werd verderop in een weiland teruggevonden.

Brandweer Heerde heeft in samenwerking met het ambulancepersoneel, de bestuurder uit de auto bevrijdt. Deze is met spoed, per ambulance, naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar de inzet hiervan was niet nodig.

Een ander auto liep beschadiging op door de brokstukken die op de weg lagen. De Zwolse weg is uren afgesloten geweest voor het verkeer. De VOA heeft onderzoek gedaan, waarna er begonnen kon worden met de opruim werkzaamheden.

Foto's en video:

 

Delen