Felle brand verwoest schuur bij woning Hezenbergerweg Hattem

  • Brandweer Hattem
  • 29 januari 2019

Het brandweerkorps van Hattem werd zaterdagavond rond tien over half zeven gealarmeerd vanwege een schuurbrand aan de Hezenbergerweg in Hattem. De bewoners van de woning ontdekten de brand in de schuur. Terwijl de vrouw 112 belde, probeerde de man nog een bluspoging te doen. Helaas mocht dat niet baten. De brand wist zeer snel om zich heen te grijpen. Een brandweerman van een buurkorps reed toevallig vlakbij de brandlocatie toen de melding binnenkwam. Hij was zeer snel ter plaatse en merkte op dat de auto van de bewoners nog direct voor de schuurdeur op de stoep stond. Nadat de sleutels van de auto gevonden waren, kon hij de auto nog net op tijd bij de vlammen vandaan halen. Anders was ook de auto in vlammen op gegaan.

Toen de brandweer van Hattem enkele minuten na de melding ter plaatse kwam sloegen de vlammen metershoog uit de schuur. In de schuur stonden (afblazende) gasflessen, een frituurpan, twee motoren en een jerrycan met brandstof. Al met al een flinke hoeveelheid 'brandstof' voor de brand. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden naar de naastgelegen aanbouw van de woning. Er werd opgeschaald naar middelbrand, waardoor er nog een extra blusvoertuig van brandweer Hattem opgeroepen werd. Na enige tijd waren de grootste vlammen er af en bleek de woning bespaard.

De hoogwerker van brandweer Zwolle is ter plaatse gekomen om te controleren of er geen brandhaard meer onder de nok van het dak zat. Daarvoor zijn de dakpannen van het dak gehaald. Bij de brand is niemand gewond geraakt, er is enkel sprake van forse schade. Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te helpen met de afhandeling van de brand. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend, daar zal waarschijnlijk zondag overdag onderzoek naar worden gedaan door Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer.

Bron: @stefanverkerknl

Delen