Drie ongevallen binnen 100 meter op de A28 bij Hattem: lijnbus en vrachtwagen botsen op elkaar

  • Brandweer Hattem
  • 30 november 2018

Op de A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Zuid zijn vrijdagochtend iets voor acht uur drie ongevallen binnen 100 meter gebeurd. Ter hoogte van Hattem kwamen een personenauto en vrachtwagen met elkaar in botsing. De auto bij het wisselen van rijstroken aangetikt door de vrachtwagen, waarna de auto over de weg tolde. Alle voertuigen die daar achter reden gingen flink in de remmen. Daarbij botste een auto achterop een andere auto: een kopstaart aanrijding. Weer kort daarachter zag een buschauffeur te laat dat er voor hem geremd werd en hij botste achterop een vrachtwagen. Bij dat ongeval raakten tenminste twee personen gewond, mogelijk gaat het om meer reizigers die (licht)gewond raakten.

Naast de politie, ambulance en Rijkswaterstaat werd ook de brandweer van Hattem en Heerde gealarmeerd. Uiteindelijk was de inzet van de brandweer niet nodig, omdat alle betrokkenen al uit de voertuigen waren. Drie van de vier rijstroken werden afgesloten voor het verkeer richting Zwolle. De bus liep bij het ongeval forse schade op aan de voorkant. Bergingsbedrijf Stouwdam is ter plaatse gekomen om zowel een personenauto als de lijnbus te bergen. De andere vier betrokken voertuigen konden op eigen kracht verder. Er is nog een ZOAB-cleaner ter plaatse gekomen om de rommel van het wegdek te verwijderen.

De politie heeft tijdens de bergings- en opruimwerkzaamheden gecontroleerd of er automobilisten waren die foto's en / of video aan het maken waren met mobiele telefoons. Uiteindelijk zijn er drie automobilisten bekeurd. Een daarvan negeerde een stopteken van de controlerende agent en zal ook een bon thuis krijgen voor het negeren van een stopteken van de politie.

In de file stond bovendien een automobilist wiens vrouw met spoed naar het ziekenhuis moest omdat ze op het punt stond om te bevallen. De automobilist en zijn vrouw stonden muurvast in de file en hebben 112 gebeld om hulp te vragen aan de hulpdiensten. De meldkamer van de politie heeft vervolgens een beschikbare eenheid vanuit Wezep naar de auto gestuurd. De zwangere vrouw is vervolgens onder begeleiding van de politie langs de file geleid.

Bron: Stefan Verkerk Fotografie

Delen