Brandweer redt kat en konijn bij brand in appartement(en) in Zwolle

  • Brandweer Hattem
  • 12 maart 2019

Bij een woningbrand in een appartementencomplex aan de Brink in Zwolle heeft de brandweer zaterdagochtend vroeg een kat en een konijn gered. De brand brak rond half zes uit en werd ontdekt door een buurman van een direct aangrenzende woning. Hij hoorde een knal, wat vermoedelijk het breken van het glas was door de vlammen. De brandweer van Zwolle werd als eerste gealarmeerd en toen het sein middelbrand gegeven werd, werden ook de brandweerkorpsen van Hattem (waterwagen), Wezep (watertransportsysteem) en Kampen (hoogwerker) gealarmeerd voor assistentie.

Bij aankomst van de brandweer was de brand kort uitslaand. Men wist de brand in de woonkamer van een van de appartementen snel onder controle te krijgen. Wat er exact in brand stond kon de brandweer nog niet zeggen. Aanvankelijk toen de bewoners geƫvacueerd waren ontbrak de bewoner van de appartement waar brand was uitgebroken. Even werd er rekening mee gehouden dat hij zich mogelijk nog in de woning bevond, maar al snel bleek dat hij niet thuis was.

De brandweer heeft uit de appartementen nog een kat en een konijn gered. De kat werd door de politie overgenomen en achter het stuur van de politieauto gezet. Het konijn in het konijnenhok is door de brandweer in een bus gezet en samen met de eigenaresse naar een locatie elders gebracht.

Voor zover bekend zijn er verder geen gewonden gevallen bij de brand. Salvage zal ter plaatse komen om de schade af te handelen.

Bron: Stefan Verkerk Fotografie

Delen