Brandstoftank scheurt bij autobrand Kleine Gracht in Hattem, autobrand wordt vloeistof brand

  • Brandweer Hattem
  • 17 oktober 2018

Een auto is dinsdagavond volledig uitgebrand aan de Kleine Gracht in Hattem. De brandweer van Hattem werd om zeven uur 's avonds gealarmeerd voor de brand. De bestuurder van de auto reed de straat in toen de auto kuren zou zijn gaan vertonen. Vervolgens ontstond er vrij snel een brand. De vlammen wisten razendsnel om zich heen te grijpen. Een aantal brandweerlieden waren al op de kazerne vanwege oefenavond, zodoende was de brandweer snel ter plaatse. Bij aankomst sloegen de vlammen metershoog boven de auto uit. De vlammen kwamen zelfs hoger dan de naastgelegen woningen. De brandweer kon de grootste vlammen vrij snel bedwingen, maar er ontstond vervolgens een ander probleem.

Door de brand is de brandstoftank van de auto gescheurd. Daardoor ontstond er een brandstoflekkage waarbij de benzine weg is gaan stromen. Ondanks het door de brandweer aangelegde 'schuimbad' wist de brandstof zich te verspreiden. Er ontstond een vloeistofbrand. Door de ligging van de weg stroomde het bovendien richting de put. Een deel van de brandstof wist de putdeksel te bereiken, waarna het het riool in stroomde. Vervolgens kwam dat enkele keren tot ontsteking, waardoor in de straat enkele putdeksels omhoog kwamen. Ook werd er in enkele woningen een indringende brandstoflucht geroken. Voor zover bekend heeft dit echter niet tot grote problemen geleid.

Na enige tijd blussen en het aanbrengen van een extra schuimlaag wist de brandweer de vloeistofbrand te blussen. Bergingsbedrijf Wolves is ter plaatse gekomen om de auto te bergen. Daarbij heeft de brandweer gelijk nacontroles uitgevoerd. Naast de uitgebrande auto raakten ook enkele boompjes beschadigd door de vlammen.

Bronnen: Frank van de Bosch
Stefan Verkerk Fotografie

 

Delen