Gendringen.jpg

Brandweer Gendringen

Gendringen

Brandweer Gendringen zoekt nieuwe collega’s!

Durf jij de uitdaging aan?

Bij de brandweer denkt iedereen aan het blussen van brand. Maar dat is niet alles. Ook bij (weg)ongevallen, incidenten met gevaarlijke stoffen en stormschades komt de brandweer in actie. Als vrijwilliger bij de brandweer verleen je hulp aan mens en dier, onder niet-alledaagse omstandigheden en op onverwachte momenten. Dat is waar brandweervrijwilligers voor staan. Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je normale baan.
Om deze hulp in de toekomst goed te kunnen blijven bieden, zijn wij dringend op zoek naar brandweervrijwilligers. Wij nodigen jou van harte uit om eens te kijken tijdens een oefenavond van brandweer Gendringen.
Tijdens deze avond kun je kennismaken met de brandweercollega’s. Zij geven jou informatie en een beeld van dit fascinerende beroep en er is gelegenheid voor het stellen van vragen.

Klik hier voor meer informatie over een uitdaging bij de brandweer.          

Postcommandant Frans ter Beek: 088 310 6288 / f.terbeek@vnog.nl

Gendringen
Nijverheidsweg 27
7081 AE Gendringen
088-310 4825
brandweerpostgendringen@vnog.nl

Een uitstekende brandweeropleiding

De basisopleiding duurt twee jaar, één avond per week. Of één jaar, één dag per week. Naast het theoretische deel is het de bedoeling dat je veel praktijkervaring opdoet. Dit gebeurt tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Je krijgt tijdens je opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider. 

Een uitdagende baan

Je maakt deel uit van een team van professionele collega's, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Een marktconforme vergoeding

Je bent vrijwilliger maar je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

(Brand)veilig leven

Brandveiliger wonen? Zo doe je dat


Te veel stekkerdozen aan elkaar, een rommelige meterkast, een wasdrogerfilter vol pluizen... Een woningbrand ontstaat vaak door kleine dingen. De Woningcheck app voor smartphone en tablet en de folder Brandveilig wonen zetten de kwetsbaarheden in huis op een rij.

 

Hé, doe de deur dicht

Sluit binnendeuren en zorg dat je rookmelders altijd kunt horen. Meer weten?
Kijk op www.verkleindekansopbrand.nl

deur.PNG
TIP TIP

Wist je dat

  • je niks ruikt als je slaapt, dus ook geen rook
  • een rookmelder je wakker maakt en ervoor zorgt dat je tijd hebt om te vluchten!
  • rookmelders te koop zijn in alle doe-het-zelfzaken en bouwmarkten
  • een rookmelder binnen 1 minuut geplaatst is
  • rookmelders niet zomaar afgaan als je een sigaret rookt.
  • een rookmelder voor doven en slechthorenden in principe wordt vergoed door de zorgverzekeraar

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen