IMG 4585

Wij zoeken collega's!

Epe

Brandweer Epe bestaat uit vrijwilligers die vanuit hun dagelijkse werk of vanuit de privé situatie bij een alarmering naar de brandweerpost spoeden om hulp te bieden bij branden of hulpverlening bij ongevallen.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Epe. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld thuiswerkende mannen en vrouwen of zij die in Epe werken en overdag van hun baas mogen uitrukken met nadruk wordt gevraagd om te reageren. Wij zoeken mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.
Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?
• Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
• Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
• Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?
Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Epe beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.

Aantrekkelijk voor werkgevers
Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Ook vrouwen zijn welkom
We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Ook vrouwen uit Epe wordt dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst, dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door vrouwen en mannen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Interesse?
Heb je na het lezen van deze informatie interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Neem dan contact op via brandweerpostepe@vnog.nl

De brandweerpost in Epe is een onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland, samen met de korpsen Oene en Vaassen behorend tot de Gemeente Epe. Het korps bestaat uit 25 vrijwilligers.

Brandweerpost Epe

Epe
Kweekweg 1
8161 PE Epe
088-310 4420 / brandweerpostepe@vnog.nl
www.bijdebrandweer.nl
Checklist Checklist

Wat krijg je ervoor?

 • Afwisseling en goed te combineren met huidige baan

 • Opleiding en trainingen

 • Kameraadschap

 • BHV-certificaat

 • Aantrekkelijke vergoeding: vaste jaarvergoeding, uurvergoeding voor deelname aan oefeningen, bedrag per uur als je wordt ingezet bij brandbestrijding/hulpverlening

Checklist Checklist

Wie zoeken wij?

 • Man of vrouw vanaf 18 jaar

 • Woont of werkt op maximale afstand van zo'n 5 minuten vanaf de brandweerkazerne

 • Goede lichamelijke- en fysieke conditie

 • Teamplayer / saamhorigheid / kameraadschap

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

 • Minimaal een VMBO-diploma

 • Minimale lengte van 1.65 meter

 • Sportief, aanpakker en geen last van hoogte- en engtevrees

 • Bereid om de benodigde landelijk erkende brandweerdiploma’s te behalen

Postcommandant Duko van der Sluis

Bijgaande foto is van Duko van der Sluis, die naast zijn werk als installateur/loodgieter tevens vrijwillig brandweerman is en postcommandant van het vrijwillig brandweerkorps Epe.

Heb je belangstelling voor de brandweer, neem contact op met Duko, via email: brandweerpostepe@vnog.nl, maak een afspraak of kom eens naar de brandweerpost aan de Kweekweg 1 te Epe. Op dinsdagavond is er meestal wel iemand aanwezig i.v.m. oefeningen enz. (in verband met corona graag éérst altijd contact per mail of telefoon!)

Een uitstekende brandweeropleiding

De basisopleiding duurt twee jaar, één avond per week. Of één jaar, één dag per week. Naast het theoretische deel is het de bedoeling dat je veel praktijkervaring opdoet. Dit gebeurt tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Je krijgt tijdens je opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider. 

Een uitdagende klus

Je maakt deel uit van een team van professionele collega's, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Een marktconforme vergoeding

Je bent vrijwilliger maar je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

Voertuigen

   
Het materieel bestaat uit 3 voertuigen. De eerste lijns uitruk is de tank autospuit TAS 06-7632, daarnaast is er voor de natuurbrandbestrijding de tank autospuit bos-terrein TS-BT  06-7642 en tevens staat er op de uitruk een watertankwagen groot TWG  06-7661 met een tankinhoud van 13000 liter.

Social Media

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen