Collega's gezocht!

Dinxperlo

Welkom op de website van brandweer Dinxperlo. Wij maken deel uit van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Post Dinxperlo bestaat op dit moment uit ca. 20 personen, die 24 uur per dag klaar staan om u te helpen bij brand, een ongeval of ander incident. Brandweer Dinxperlo beschikt over een FRB team (First Responder Brandweer), welke kan worden opgeroepen voor reanimaties.

Het korps heeft de beschikking over twee tankautospuiten (TS-en). De 06-9433 als 1e voertuig, voorzien van 2 stralen One-seven (een Druk Lucht Schuim systeem) en 1 hogedruk straal (water). De 06-9434, een conventioneel uitgevoerde TS, voorzien van 2 stralen hogedruk (water), fungeert als 2e voertuig. Tevens beschikken wij over een dienst bus (06-9402), voor personen vervoer en FRB uitrukken. Daarnaast bemannen we, samen met Post Groenlo, als specialistisch gaspakkenteam, een voertuig t.b.v. ongevalsbestrijding gevaarlijke stoffen (06-9726). Dit voertuig kan regionaal worden ingezet.

Op deze website leest u meer over ons werk en krijgt u tips over brandveiligheid. Heeft u vragen of interesse, neem dan contact met ons op, zie hiervoor het contactblok elders op deze pagina.

Collega's gezocht!

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Dinxperlo. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren: mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.
Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk
goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?
• Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
• Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
• Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?
Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.

Vergoeding
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, en zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Dinxperlo beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.

Aantrekkelijk voor werkgevers
Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Ook dames zijn welkom
We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Bij brandweerpost Dinxperlo is momenteel een dame actief. Ook dames uit Dinxperlo wordt dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst, dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door dames en heren die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Interesse?
Heb je na het lezen van deze folder interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Neem dan
contact op via mail.
Contactpersoon: Robin Siebel, email postdinxperlo@vnog.nl

Social media Dinxperlo

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen