8132Barchem.jpg

Wij zoeken nieuwe collega's!

Barchem

Welkom op de website van brandweer Barchem.

Op deze pagina willen wij u graag kennis laten maken met het parttime-brandweerkorps van de plaats Barchem. Op dit moment bestaat onze post uit 14 enthousiaste mannen en vrouwen, welke naast hun eigen baan de uitruk binnen ons verzorgingsgebied waarborgen. Daarnaast zijn wij ook beschikbaar voor bijstand in ons omringende plaatsen. Om deze taak op een goede manier uit te kunnen voeren wordt er binnen de post gezorgd dat onze mensen goed zijn opgeleid en voldoende geoefend blijven.

Durf jij de uitdaging aan?

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Brandweer Barchem zoekt nieuwe collega's m/v om de uitrukken te kunnen blijven garanderen.
Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan eens kijken tijdens een oefenavond op de brandweerkazerne aan de Van Damstraat 2 in Barchem.

De brandweer in Barchem zoekt met name mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan ben je zeer zeker ook van harte welkom!

Betaalde bijbaan
Als brandweerman/ vrouw red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De brandweermensen van Barchem combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig! Ben je tussen de 18 en 45 jaar oud dan ben je van harte welkom.
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Kom naar een oefenavond!
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan naar een oefenavond van ons korps. Stuur een mail om te vragen wanneer we oefenen.

Barchem
Van Damstraat 2
7244 BJ Barchem
088-310 4725
brandweerpostbarchem@vnog.nl

Social media

Andere brandweerlocaties in de buurt

Delen