Schuilt er in jou óók een hulpverlener?

Collega's gezocht!

De brandweer:

  • maatschappelijk betrokken
  • teamspirit
  • een mooie vergoeding voor je inzet
  • goede opleiding, goed voor je cv

Wat kan jij betekenen?
Brandweer Noord- en Oost-Gelderland is onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat. Wij redden mens en dier, verlenen hulp bij ongevallen, bestrijden brand én geven advies over brandveiligheid. Ons werk is zeer veeleisend. We werken met ruim 1.600 collega's (mannen én vrouwen) vanaf 56 kazernes in een afwisselende regio met ruim 800.000 inwoners en duizenden bedrijven. Onze organisatie staat midden in de samenleving. 

Wij zoeken voor de brandweerposten in onze regio nieuwe parttime brandweermannen en -vrouwen. Benieuwd of brandweerman of -vrouw iets voor jou is? Bekijk dan het filmpje op deze pagina. Overigens, je bent vrijwilliger maar je krijgt voor oefeningen en uitrukken een vergoeding.

Is je interesse aangewakkerd?
Kijk hier voor de contactgegevens van jouw lokale brandweer.

Collega's bij de brandweer zijn werkzaam in alle beroepsgroepen en komen uit alle lagen van de bevolking. Mensen zonder "bravoure", die zich betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daar op een positieve manier voor willen inzetten.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in de woonplaats. Bij de korpsen is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren.
Mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treedt op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat vragen wij?

  • Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie.
  • Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
  • Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel

Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren!
De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden.
De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.
De brandweerposten in onze regio beschikken over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de opleiding voltooit lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Ook vrouwen zijn welkom

We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Bij veel brandweerkorpsen zijn vrouwen actief. Vrouwen zijn daarom van harte welkom!

Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door mannen en vrouwen die bijvoorbeeld in deeltijd werken of die geen betaalde baan hebben. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Een oefenavond bijwonen?

Interesse om een oefenavond van de brandweer bij te wonen in jouw lokale woonplaats? Kijk hier voor de contactgegevens van jouw lokale brandweerpost en vraag wanneer de wekelijkse oefenavond is van jouw mogelijke toekomstige collega's, neem een kijkje en ga met ze in gesprek.

Vergoeding

Een vrije instroom vrijwilliger krijgt vergoedingen voor oefeningen en uitrukken conform de vergoedingentabel voor vrijwilligers. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de werkzaamheden en de functie. Als vrijwilliger start je als aspirant-brandwacht. De brandweer in Noord- en Oost-Gelderland biedt diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Interesse?

Heb je na het lezen van deze informatie interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Ga hier naar het interesseformulier.

   

Deze brandweerposten zoeken nieuwe collega's

Wil je meer weten over de brandweer en of dit iets voor jou is? Kijk dan hier of de brandweer in jouw woonplaats (of daar waar je overdag werkt) nieuwe collega's zoekt.

LHP_1764.jpg

Naar mijn lokale brandweer

Wil je meer weten over werken bij de brandweer en wil je contact opnemen met de brandweer in jouw woonplaats? Of wil je een keer langskomen op een oefenavond?

Volg aspirant Helmi

Helmi is in november 2020 gestart bij brandweerpost Oldebroek in Gelderland. Volg haar op Instagram en Facebook tijdens haar opleidingstraject tot manschap!

Instagram

Facebook

Aspirant

Opleiding Manschap A

Wil je brandweerman of –vrouw worden en ben je benieuwd welke opleiding je daarvoor moet doen?

 

Wat bieden wij?

Een uitdagende klus

Je maakt deel uit van een team van professionele collega's, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Een uitstekende brandweeropleiding

De basisopleiding duurt twee jaar, één avond per week. Of één jaar, één dag per week. Naast het theoretische deel is het de bedoeling dat je veel praktijkervaring opdoet. Dit gebeurt tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Je krijgt tijdens je opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider. 

Een marktconforme vergoeding

Je bent vrijwilliger maar je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

Delen